https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle ONDERZOEK: zwangerschapsdementie is een ding (en je kan er helemaal niets aan...

ONDERZOEK: zwangerschapsdementie is een ding (en je kan er helemaal niets aan doen)

Dus toch geen fabeltje!

‘Waar heb ik mijn sleutels toch gelegd en wanneer had ik ook alweer een afspraak bij de gynaecoloog?’ Spoken deze en nog 10 andere vragen meerdere keren per dag door je hoofd tijdens je zwangerschap? Geen reden tot paniek, want uit een onderzoek blijkt dat zwangerschapsdementie echt bestaat.

Het viel enkele onderzoekers aan the Deakin University in Australië op dat zwangere vrouwen al wel eens iets durven te vergeten. Daarom namen ze de proef op de som en onderzochten ze de hersenen van zwangere en niet zwangere vrouwen. Wat blijkt? Vrouwen met een baby in hun buik scoren slechter bij oefeningen waar je je geheugen bij nodig hebt. En dat is nog niet alles, ze blijken ook minder hard geconcentreerd te zijn, falen in hun dagelijkse planning en zijn slecht in keuzes maken.

Perfect – wetenschappelijk – excuus

Je vergeetachtigheid tijdens de zwangerschap is bij deze dus perfect te verklaren. Tijdens je dracht verandert er namelijk een deel van je hersenen dat instaat voor het geheugen én krijg je te maken met een hoge dosis hormonen die enorm veel energie van je vragen. En dan vergeet je af en toe wel iets…

Lees ook: