Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

In België mogen vrouwen 15 weken van hun baby genieten voor ze weer aan de slag moeten. Vaders amper 10 werkdagen.

HALLELUJAH: dit bedrijf biedt moeders vanaf nu 20 weken zwangerschapsverlof en vaders 6

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

In België wordt moeders standaard 15 weken zwangerschapsverlof gegund, vaders amper 10 werkdagen. Technologiebedrijf Microsoft past daar nu een mouw aan door al z’n werknemers wereldwijd – dus ook in ons land – meer verlof te gunnen met loonbehoud en zonder impact op de prestatiebonussen.


In Zaventem werken zo’n 400 mensen voor Microsoft en die zijn zo maar eventjes met hun gat in de boter gevallen. Het Amerikaanse technologiebedrijf trekt vanaf vandaag de regelingen op voor moederschaps-, vaderschaps- én adoptieverlof. Ook zullen werknemers extra verlof kunnen nemen om een ziek familielid uit de nood te helpen.

Van 10 dagen naar 6 weken


In België genieten moeders standaard van 15 weken zwangerschapsverlof, vaders van 10 werkdagen. Kersverse mama’s die bij Microsoft werken mogen vanaf vandaag 20 weken met hun baby thuisblijven, vaders maar liefst 6 weken. En dat allemaal zonder loonverlies of impact op de prestatiebonussen. Adopteer je een kind tot 16 jaar, dan krijg je bij Microsoft nu zes weken betaald verlof.

Er zijn momenten waarop we even onze carrière ‘on hold’ moeten kunnen zetten om ons te focussen op familie.


De nieuwe regeling bij de technologiereus houdt ook in dat werknemers met een ernstig ziek familielid jaarlijks vier extra weken betaald verlof kunnen nemen. De maatregel zou het personeel moeten toelaten om even de pauzeknop in te drukken, aldus Microsoft. ‘Er zijn momenten waarop we even onze carrière ‘on hold’ moeten kunnen zetten om ons te focussen op familie.’

Die andere technologiegigant, Google, doet zo mogelijk nog beter. Moeders mogen er 25 weken thuisblijven met hun baby, vaders en ouders van een adoptiekind 12 weken.

Bron: De Standaard


Nog meer leesvoer voor (aanstaande) mama’s: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '