Home Lifestyle OPVALLEND: 9 op de 10 Belgen kussen tijdens hun eerste date

OPVALLEND: 9 op de 10 Belgen kussen tijdens hun eerste date

En - hoe charmant - 60% van de mannen vindt dat een vrouw op een eerste date niets mag betalen.

© Getty

Daten, het bezorgt ons heel wat stress, okselvijvertjes en vraagtekens, want hoe date je nu eigenlijk het best? En hoe maak je een goede indruk? Helaas bestaat daar geen handleiding of sluitend antwoord voor. Daarom deed de Belgische app Twoo een onderzoek naar onze dategewoontes. En wat blijkt? Maar liefst 90% van de Belgen kust op een eerste date.

In totaal deden 2.000 Belgen mee aan het onderzoek. Het doel? Achterhalen wat de beste aanpak voor daten is: old school of modern. Het is anno 2019 namelijk makkelijker dan ooit tevoren om nieuwe mensen te leren kennen en dat hebben we te danken aan sociale media, datingapps en websites. Maar hoe pak je het daten precies aan eens je touche hebt?

Om op date te kunnen gaan, moet je je potentieel nieuw lief natuurlijk wel eerst uitnodigen. Een koud kunstje zou je denken, maar wie nodigt wie uit? 9 op de 10 Belgen vinden het volledig normaal wanneer een vrouw een man op date vraagt. Toch lijkt dat voor sommige vrouwen makkelijker gezegd dan gedaan, want 12% van de vrouwen vindt dat te wanhopig klinken en zet de eerste stap niet zelf.

‘Ik betaal wel…’

Ook tijdens de date moet je natuurlijk nog heel wat beslissingen nemen. Een klassieker is de rekening. Vroeger betaalde de mannelijke tafelgenoot plichtsgetrouw de rekening, maar hoe staan we vandaag tegenover dat traditioneel rollenpatroon? Blijkbaar vinden mannen het toch nog steeds belangrijk om de gentleman te spelen, want meer dan 60% van hen vindt dat een vrouw nooit hoeft te betalen op een eerste date. Slechts 1 op de 3 vrouwen vindt dat ook, terwijl 2 op de 5 vrouwen de rekening dan weer willen delen.

Ook kussen zorgt voor heel wat onzekerheid. Is zoenen op een eerste date een go of een no-go? Opvallend genoeg zijn zowel mannen als vrouwen het daarover eens: 90% van de Belgen geeft aan te kussen op een eerste date, onder de juiste omstandigheden. Wil je tot in de puntjes voorbereid zijn? Zorg er dan voor dat ook je sociale media er een beetje netjes uitzien. 23% van de mannen en 36% van de vrouwen googelt een date op voorhand. Een gewaarschuwd man (of vrouw) is er twee waard!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.