Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Geen flauw benul wat je in zulke situatie moet doen? Wij geven je tips.

Nieuwe datingtrend ‘soft ghosting’ is zo mogelijk nog verwarrender én frustrerender dan zijn voorganger

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Roaching, benching, cloacking, cookie-jarring, ... Een mens zou voor minder de bomen door het bos der datingtrends niet meer zien. Toch blijven er nieuwe trends opduiken. Zoals soft ghosting, de minder brute versie van ghosting.


Alsof ghosting – het fenomeen waarbij je crush plots van de aardbol lijkt verdwenen te zijn door je berichten te negeren – nog niet wraakroepend genoeg is, lijkt soft ghosting ons zo mogelijk nóg frustrerender en vooral bijzonder verwarrend.

Bij soft ghosting reageert hij/zij/hen namelijk wél op je berichten (da’s toch al iets!), maar helaas niet met een bericht. Wel met... een emoji. Een duimpje, een hartje, you name it. Heel fijn, maar wat moet je daar in godsnaam mee?! We’ve got you covered. 

Stap 1


Trek niet meteen je conclusies. Geef de persoon tijd om te antwoorden. Hoewel we dankzij onze smartphone ten allen tijde kunnen communiceren, wil dat niet zeggen dat iemand 24/7 beschikbaar is. Misschien wou hij/zij/hen gewoon laten weten dat het bericht werd gelezen, maar had je crush op dat moment niet de tijd om te reageren?

Stap 2


Als je het gesprek toch gaande wil houden, zijn er geen regels over hoe lang je moet wachten om een tweede bericht te sturen. Krijg je ook hier geen reactie op of enkel een emoji, lijkt het ons een duidelijke zaak: he/she/they is just not that into you. Laat het gesprek voor wat het is en move on.

Stap 3


Indien jullie nog geen plannen hadden voor een date, betekent dit niet per se dat hier sprake is van ghosting. Om te weten of hij/zij/hen het met jou meent, kan je voorstellen om op date te gaan. Geen reactie? Dan weet je meteen waar je staat en heb je jezelf meteen heel wat tijd en moeite bespaard.

In zulke situaties is het heel simpel: martel jezelf niet door het hele verhaal telkens opnieuw in je hoofd af te spelen. En denk eraan: het lag aan hem/haar/hen, niet aan jou.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '