Home Lifestyle SURVIVALGIDS: zo overleef je jullie eerste ‘romantische’ reis

SURVIVALGIDS: zo overleef je jullie eerste ‘romantische’ reis

1. Goed begonnen, is half gewonnen!

Koppel reizen
© Getty

Ga je voor het eerst alleen op reis met je nieuwe lief of kunnen jullie na een relatie van drie jaar nu pas tijd maken om voor het eerst samen op vakantie te gaan? Een gouden tip: be prepared, want pas op reis leren jullie elkaar echt kennen. Onze survivalgids komt sowieso goed van pas!

Je keek zo hard uit naar jullie eerste reisje samen, maar als puntje bij paaltje komt en jullie de koffers beginnen in te pakken, breekt de hel los. Jullie kunnen zelfs nog niet vertrekken zonder te kibbelen, laat staan dat jullie twee weken lang op elkaars gezicht moeten kijken. Wat nu? Met deze tips kunnen jullie die eerste reis samen misschien wél zonder ruzie overleven. You’re welcome!

1. Goed begonnen, is half gewonnen

Wees voorbereid en maak allebei een lijstje met alles wat jullie moeten meenemen. Pak jullie koffers ook afzonderlijk in. Zo kunnen jullie elkaar niets verwijten als blijkt dat jij zijn oplaadkabel bent vergeten of hij je tampons thuis heeft laten liggen.

2. Maak afspraken

Oké, jullie vertrekken dan misschien wel niet naar ‘Temptation Island’, maar dat wil niet zeggen dat jullie geen afspraken moeten maken. Laat elkaar op voorhand weten wat jullie van de reis verwachten. Wil jij een dagje shoppen? Plan dat dan in. Wil hij naar zijn favoriete voetbalclub gaan kijken? Geef dan ook toe en koop op voorhand tickets. Zo kan je niet op het laatste moment terugkrabbelen, omdat je liever aan het zwembad wil blijven liggen.

3. Respecteer jullie budget

Reizen kost helaas veel geld en als we érgens vaak over kibbelen, dan is het over geld. Bereken daarom op voorhand hoeveel geld jullie per dag kunnen uitgeven, zodat jullie niet bankroet naar huis hoeven. Het is héél verleidelijk om die eerste dagen op reis tientallen cocktails te drinken en verschillende bars uit te testen, maar probeer je toch een beetje in te houden. Zo kunnen jullie op het einde van de rit misschien toch nog dat toffe souvenir mee naar huis nemen.

4. Heb respect voor elkaar

Ontdek je nu pas dat jouw lief helemaal geen wanderlust heeft, terwijl de energie er bij jou wel vanaf spat? Kan gebeuren! Laat hem wél weten dat je je iets anders bij je reis had voorgesteld en dat je het zou appreciëren als hij één dag aan het strand wil inruilen voor een avontuurlijke bergwandeling. Wil hij daar geen tijd voor maken? Dan weet je dat jullie in de toekomst maar beter afzonderlijk op reis vertrekken, waar overigens ook niets mis mee is.

5. Maak vrienden

Jullie mogen dan misschien wel naar het buitenland gaan om eindelijk van die qualitytime te genieten, maar dat wil niet zeggen dat jullie twee weken lang geen enkel sociaal contact mogen hebben. Ga samen op zoek naar toffe leeftijdsgenoten in het hotel of op de camping en stel voor om ‘s avonds iets te gaan eten of om een stapje in de wereld te zetten. Zo leer je meteen nieuwe mensen kennen en kan je je struggles eventueel kwijt bij je nieuwe bestie.

6. Zet jullie thuissituatie on hold

Zet je werk, ouders en familie even op de achtergrond en kijk niet om de vijf minuten naar je gsm om te controleren of je niets mist. Je vriendinnen kunnen zich ook wel een paar dagen zonder jou amuseren!

7. Leer praten

Thuis praten jullie alleen maar over het werk, jullie vrienden of familie. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en over andere dingen te leren praten. Zit je ergens mee? Gooi dat dan op tafel en praat er samen over. Zo vermijd je dat je emmer op de laatste dag volledig overloopt. Ook leuk: praat over de toekomst en droom samen over jullie huisje, tuintje, boompje en kindje.

8. Doe samen én alleen enkele toffe activiteiten

Het is niet evident om op reis opeens 24/7 bij elkaar te zijn, hoe tof dat in het begin ook mag klinken. Plan daarom enkele leuke activiteiten die jullie zowel samen als alleen kunnen doen! Ga samen naar de dierentuin of trek je loopschoenen aan en verken dat wondermooie park eens op je eentje. Zo hebben jullie ook meteen weer een nieuw gespreksonderwerp!

9. Samen uit, samen thuis

Sluit jullie vakantie in stijl af en zorg dat jullie ook het vertrek goed gepland hebben. Verlaat het hotel op tijd, zodat jullie op de luchthaven nog even kunnen chillen voordat het écht tijd is om naar huis te gaan. Het laatste wat je wil, is dat jullie het vliegtuig missen of iets vergeten in de hotelkamer.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.