Home Lifestyle ONDERZOEK: kale mannen zijn succesvoller, intelligenter én aantrekkelijker

ONDERZOEK: kale mannen zijn succesvoller, intelligenter én aantrekkelijker

Go bald or go home.

© Shutterstock

We zijn nog niet helemaal bekomen van Zayn Malik die nu met een kale knikker door het leven gaat. Maar laat het een kleine troost zijn dat hij de wetenschap aan zijn kant heeft, want uit onderzoek blijkt dat kale mannen beter zijn in zowat alles.

Onderzoek aan de Universiteit van Pennsylvania toont aan dat kale mannen door vrouwen als sterker en succesvoller worden beschouwd. En ja, wetenschapper Albert E. Mannes, die de studie leidde, is zelf ook kaal.

Voor de studie kregen vrouwen telkens twee foto’s van dezelfde mannen voorgelegd. Op de eerste foto had hij een volle bos haar, op de tweede was hij helemaal kaalgeschoren. De resultaten liegen er niet om, met kale hoofden werden de mannen aantrekkelijker en dominanter bevonden door de vrouwelijke jury.

Alles of niets

Er moet wel bij vermeld worden dat kale mannen uitsluitend intelligenter, succesvoller en aantrekkelijker werden gevonden als ze helemaal kaal waren. Wie een kaal plekje had met dun haar, werd dan weer afgerekend als minder aantrekkelijk. Mannen, jullie hebben de boodschap dus begrepen: go bald or go home!

Lees ook: