Home Lifestyle OEPS: deze 7 fouten bij het opladen van je batterij verkorten de...

OEPS: deze 7 fouten bij het opladen van je batterij verkorten de levensduur van je iPhone

BURST
Aangezien een iPhone je net geen rib uit je lijf kost, zou je er graag zo lang mogelijk mee doen. Daarom draag je er dan ook goed zorg voor. Althans, dat dénk je toch. Deze 7 fouten die je maakt bij het opladen van je batterij zouden de levensduur van je iPhone weleens serieus kunnen doen slinken…

1. Je laadt je iPhone op tot 100%

Je batterij een hele dag lang volledig opgeladen hebben, is geen efficiënte manier om je telefoonbatterij sterk te houden. Volgens experts kan je er doorheen de dag best voor zorgen dat je batterij tussen 30% en 80% opgeladen is. Je iPhone inpluggen vooraleer je onder de wol kruipt, is dus geen goed idee. Laad ‘m daarom overdag verschillende keren op, maar dan voor kortere periodes.

Je iPhone inpluggen vooraleer je onder de wol kruipt, is geen goed idee.

2. Je laat je batterij helemaal leeglopen

Je lithium-ionbatterij (de batterij die in je iPhone zit) helemaal leeg laten lopen, is een slecht plan. Probeer de melding waarbij je iPhone je waarschuwt dat je batterij minder dan 20% bedraagt, dus zo veel mogelijk te vermijden. Wél adviseert Apple dat je elke maand een keertje je batterij volledig laat leeglopen om zo de levensduur van je iPhone te verlengen.

iPhone

3. Je laat je batterij oververhitten

Nu de temperaturen weer beginnen te stijgen, worden uitjes richting een terrasje of het strand steeds frequenter. Je iPhone in de zon laten liggen is echter een no-go. Je batterij kan namelijk helemaal niet tegen extreme temperaturen en moet zo extra hard werken. Volgens Apple moet je iPhone – alsook iPads, iPods en Apple watches –  bewaard worden in temperaturen tussen 0 en 35 graden.

Je iPhone in de zon laten liggen is een no-go.

4. Je maakt te vaak gebruik van je draadloze oplader

We know, draadloze opladers zoals deze zijn een geschenk uit de hemel op festivals, etc. Maar zowel je batterij als je telefoonhoesje worden warm tijdens het opladen wat schadelijk kan zijn voor je iPhone. Probeer daarom zo vaak mogelijk je smartphone ‘klassiek’ op te laden met via een kabel.

5. Je verwijdert je telefoonhoesje niet tijdens het opladen

Wanneer je iPhone warm aanvoelt wanneer hij ingeplugd is, zou dat weleens kunnen zijn omdat de hitte niet weg kan omwille van het hoesje dat rondom je telefoon zit. Doe je iPhone dus een plezier en verwijder het hoesje vooraleer je aan het opladen gaat.

iPhone

6.  Je bewaart je back-up-iPhone met een lege batterij

Als je je oude iPhone hebt bewaard voor moest je nieuwe in het toilet vallen, zorg er dan voor dat hij in een koele, donkere ruimte ligt en hij voor ongeveer 50% is opgeladen. Wanneer je batterij volledig leeg of net helemaal vol is, zou de capaciteit vanaf de volgende oplaadbeurt niet langer optimaal zijn.

7. Je gebruikt de verkeerde oplader

De oplaadkabel die bij je iPhone zit wanneer je ‘m aankoopt, is zo ontworpen dat hij geen stroom meer geeft zodra je batterij voor de volle 100% is opgeladen, goedkopere USB-kabels doen dat echter niet waardoor het je batterij kan beschadigen. De officiële Apple-kabel is dus de beste optie. 

Bron: Thrillist

Lees ook: