Home Lifestyle AHA: deze oefening zouden ouders in spe moeten doen voor de baby...

AHA: deze oefening zouden ouders in spe moeten doen voor de baby komt

De oefening duurt amper 5 minuten en zou het koppel dichter bij elkaar brengen.

ouders
© Jessica Rockowitz via Unsplash

Naam? Check! Geboortelijst? Check! Je denkt je misschien te kunnen voorbereiden op de komst van een baby, maar elke ouder weet dat dat een fabeltje is. Toch zou er een oefening bestaan die vaders en moeders in spe zouden moeten doen voor hun kindje wordt geboren.

Jij en je partner zitten volledig op dezelfde golflengte wat babynamen en de decoratie van de kinderkamer betreft, maar wat met familiale waarden?

Je hebt misschien een idee van welke normen en waarden je je kind wil meegeven (zoals eerlijkheid, respect, etc.), maar hoe die te vertalen naar het dagelijkse leven, da’s een ander paar mouwen.

Toch bestaat er een welbepaalde oefening die je kan helpen uitzoeken welke principes jij en je partner het liefst willen overdragen op je kroost, en die gaat als volgt:

Neem pen en papier en zet je timer op 5 minuten. Nu moeten jullie ieder drie zaken noteren die jullie leuk vonden aan je jeugd (‘We ontbeten elke ochtend met het hele gezin’) en drie dingen die je minder fijn vond (‘Ik mocht nooit een huisdier van mijn ouders’).

Vergelijk vervolgens jullie notities. Wedden dat deze zaken je veel zullen vertellen over wat voor jullie belangrijk is (veel tijd samen doorbrengen, bijvoorbeeld)? Misschien verzinnen jullie zelf wel nieuwe routines en tradities die jullie niet alleen als gezin, maar ook als koppel dichter bij elkaar zullen brengen?

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.