Home Lifestyle NOSTALGIE: je kan ‘Dag Sinterklaas’ nu volledig online bekijken

NOSTALGIE: je kan ‘Dag Sinterklaas’ nu volledig online bekijken

Wie wordt er ook zó gelukkig van het 'Dag Sinterklaas'-deuntje? 🙋

Prepare to feel old: 25 jaar geleden werd de allereerste aflevering van ‘Dag Sinterklaas’ uitgezonden op de toenmalige BRT (want het 20-jarige Ketnet bestond destijds zelfs nog niet). Om dit te vieren geeft de VRT ons het meest nostalgische cadeautje ooit: alle twintig afleveringen op VRT NU.

Verjaardag

Geen melodietje dat ons gelukkiger maakt dan het begindeuntje van ‘Dag Sinterklaas’. In 1992 weerklonk het voor de allereerste keer op televisie om de aflevering in te luiden waarin we Bart Peeters en de enige echte Sinterklaas (Jan Decleir) en Zwarte Piet (Frans Van der Aa) zouden leren kennen. Bart, toen een jonge dertiger, gaat in die aflevering voor ‘t eerst naar het kasteel van Sinterklaas en komt te weten waarom het paard van de Sint Slecht-Weer-Vandaag heet.

Er werden spijtig genoeg slechts twee seizoenen van telkens tien afleveringen gemaakt van het programma, maar anno 2017 kunnen kinderen wel nog steeds samen met Bart aftellen naar 6 december. Seizoen 1 en 2 worden namelijk elk jaar afwisselend getoond op Ketnet.

Voor de minder kleine kinderen zette de VRT alle afleveringen vandaag op het online platform VRT NU. Mocht je nood hebben aan een opkikker in deze donkere dagen, kunnen we een marathon van zo’n 140 minuten ‘Dag Sinterklaas’ ten zeerste aanraden. Of je kan on repeat naar het ‘Dag Sinterklaas’-liedje luisteren, dat helpt ongetwijfeld ook.

Meer nostalgie: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.