Home Lifestyle Nieuwe Googlefunctie ‘Hum to Search’ helpt je zoeken naar het liedje dat...

Nieuwe Googlefunctie ‘Hum to Search’ helpt je zoeken naar het liedje dat al dagenlang in je hoofd zit

Begin maar al te fluiten of neuriën!

hum to search
© meghan schiereck via unsplash

Zit je al uren, dagen of zelfs weken met een bepaald liedje in je hoofd, maar kan je maar niet op de zanger of zangeres ervan komen? Google to the rescue! Het lanceerde namelijk een functie ‘Hum to Search’ waarbij je het deuntje moet fluiten, neuriën of zingen en de zoekmachine gaat voor jou op zoek naar de artiest.

Sommige liedjes zijn echte oorwurmen, je krijgt ze dagenlang niet meer uit je hoofd. De naam van de artiest in kwestie daarentegen verdwijnt helaas iets rapper uit ons geheugen waardoor we ons soms gek zoeken naar de uitvoerder. Je zong – of toch iets dat erop trok – het al voor je lief, BFF, ouders en collega’s maar niemand kon er iets uit op maken. Een mens zou voor minder helemaal zot worden! Toch is er nu een lichtpuntje aan het eind van die tunnel. Google lanceerde namelijk een nieuwe functie ‘Hum to Search’ en zoals de naam al doet vermoeden, zal de zoekmachine je assisteren in je zoektocht.

Fluiten of neuriën

De bedoeling is dat je in de Google app op het microfoontje klikt, ‘what’s this song‘ zegt of op ‘search a song‘ klikt en dan het deuntje een tien à vijftien seconden lang fluit, zingt of neuriet. Google duikt dan vliegensvlug in zijn rijke archief om jou uit je lijden te verlossen en de artiest prijs te geven.

We moeten er wel eerlijk bijzeggen dat we deze functie zelf uitprobeerden en dat Google onze zangkunsten niet echt altijd herkende, we zetten nochtans ons beste beentje of keeltje voor. Het is dus zeker en vast het proberen waard, maar wees niet te teleurgesteld als je solo niks oplevert.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: