https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Netflix onthult sterrencast voor zijn versie van ‘Pinocchio’

Netflix onthult sterrencast voor zijn versie van ‘Pinocchio’

De streamingdienst maakt net als Disney een remake van de klassieker.

pinocchio
© disney

Naast Disney, zal ook Netflix een remake maken van de klassieker ‘Pinocchio’. De streamingdienst maakte nu bekend welke grote sterren hij strikte voor de film.

Pinocchio‘ krijgt in de nabije toekomst niet één, maar twee remakes. De Disneyklassieker wordt zowel door Disney zelf, als door Netflix in een gloednieuw jasje gestoken. Geruchten gingen eerder al de ronde dat Disney in gesprek is met niemand minder dan Tom Hanks om de rol van de Italiaanse speelgoedmaker Geppetto te spelen in de live-actionremake. Netflix mag ook rekenen op een indrukwekkend lijstje aan bekende namen en maakte de sterrencast voor zijn versie nu bekend.

Grote droom

Het gaat om een animatiemusical, dus de celebs zullen hun stem lenen aan de personages. Zo zal Ewan McGregor, bekend van ‘Beauty and the Beast’ en ‘Star Wars’, in de huid kruipen van Cricket. En David Bradley, bekend van ‘Game of Thrones’ en ‘Harry Potter’, zal de rol van Geppetto vertolken. Voor de hoofdrol van Pinocchio werd Gregory Mann gekozen, die nog relatief nieuw is in de Hollywoodwereld.

Verder maken onder anderen Tilda Swinton (‘Michael Clayton’), Christoph Waltz (‘Inglorious Bastards’), Cate Blanchett (‘Ocean’s 8’), Finn Wolfhard (‘Stranger Things’) deel uit van de musical. Oscarwinnaar Guillermo del Toro zal de film regisseren en laat zo zijn grote droom werkelijkheid worden. ‘Ik wilde dit project al jarenlang doen en eindelijk vond ik de perfecte partner in Netflix’, aldus de beroemde regisseur. ‘We zijn gepassioneerd door animatie en we geloven dat dit het ideale medium is om dit klassieke verhaal op een volledig nieuwe manier te vertellen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In de loop van 2021

Het verhaal van Pinocchio van Carlo Collodi uit 1883 kent natuurlijk iedereen. De houten pop wordt op magische wijze tot leven gebracht en het is zijn droom om een echte jongen te worden. Dit kan werkelijkheid worden als hij bewijst dat hij dapper, betrouwbaar en niet egoïstisch is. De Netflixversie van deze klassieker speelt zich af tijdens de opkomst van het fascisme in het Italië van Mussolini. Het is een verhaal over liefde en ongehoorzaamheid, waarin Pinocchio worstelt om aan de verwachtingen van zijn vader te voldoen.

‘Harry Potter’-componist Alexandre Desplat zorgt trouwens voor de muziek van de musical. De productie van ‘Pinocchio’ startte al afgelopen herfst en kon gedurende de pandemie gewoon ongestoord verder gebeuren. We zullen het resultaat dan ook kunnen bewonderen ergens in de loop van 2021.

Lees ook: