Home Lifestyle Film KIJKTIPS: 7 filmklassiekers die in oktober naar Netflix komen

KIJKTIPS: 7 filmklassiekers die in oktober naar Netflix komen

Romantiek, vertedering, humor en gruwel: in oktober is er voor elk wat wils op Netflix.

Oktober is halloweenmaand, maar Netflix gaat voor meer dan griezelen en gruwelen. Er is ook plaats voor romantiek, vertedering en humor met zeven filmklassiekers die je eeuwig kan blijven herbekijken.

Naast nieuwe seizoenen van ‘Pose’, ‘Plan coeur’, ‘Peaky Blinders’ en ‘Insatiable’, recentere films als ‘Silver Linings Playbook’ en ‘Steve Jobs’ en meerdere enge films ter gelegenheid van Halloween, voegt Netflix in oktober enkele klassiekers toe die elke zichzelf respecterende filmliefhebber allang zou moeten gezien hebben. Gelukkig zijn ze allemaal erg rewatchable!

1 / 7
‘Notting Hill’
‘Love Actually’
‘Shrek’
‘Jaws’
‘Gladiator’
‘American Pie 2’
‘The Bucket List’
‘Notting Hill’
‘Notting Hill’

‘I’m just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her.’ Hoe vaak we Anne (Julia Roberts) de woorden ook horen zeggen tegen William (High Grant), onze hartjes worden er altijd een beetje warm van. De film uit 1999 is een must see voor elke romanticus.

‘Love Actually’
‘Love Actually’

Als je ‘t ons vraagt, is ‘Love Actually’ de kerstfilm der kerstfilms en de romcom der romcoms. Met gezellige kersttijden in het vooruitzicht, is oktober het perfecte moment om de film uit 2003 voor een honderdste keer te herbekijken. En misschien nog een honderdeneerste en honderdentweede keer ook.

‘Shrek’
‘Shrek’

Achttien jaar. Zoveel tijd is er gepasseerd sinds we voor het eerst kennismaakten met Shrek, zijn dolle Ezel en Fiona. Deze herbekijken wordt dan ook ongetwijfeld een nostalgisch momentje.

‘Jaws’
‘Jaws’

Oktober is Halloween. Netflix komt zelf met vijf gloednieuwe scary movies ter gelegenheid van de griezeldag, maar je kan het ook bij de klassiekers gaan zoeken. Alleen al het idee aan moordlustige menshaaien bezorgt ons kippenvel.

‘Gladiator’
‘Gladiator’

Een geschiedenislesje in de vorm van een met meerdere Oscars bekroonde prent, om de knappe Russel Crowe niet te vergeten: moeten we nog meer zeggen?

‘American Pie 2’
‘American Pie 2’

Alle ‘American Pie’-films met de originele cast zijn iconisch, maar de tweede in de reeks staat toch aan de top van het lijstje. Voorlopig zijn enkel de recentere – lees: slechtere – films met de nieuwe cast én ‘American Pie: Reunion’, de laatste met de originele cast, beschikbaar op Netflix, dus deze toevoeging is langverwacht.

‘The Bucket List’
‘The Bucket List’

Moest je op een grauwe herfstdag een beetje feelgood kunnen gebruiken, dan raden we ‘The Bucket List’ aan. De film uit 2007 met Jack Nicholson en Morgan Freeman vertelt het verhaal van twee oudere mannen met kanker die besluiten hun bucket list af te werken voor het te laat is. Vertedering gegarandeerd!

Foto’s: © Netflix

Meer bingenieuws:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.