Home Lifestyle Film Netflix lanceert documentaire over massamoordenaar Henry Lee Lucas

Netflix lanceert documentaire over massamoordenaar Henry Lee Lucas

De serie, die bestaat uit 5 delen, staat vanaf volgende maand op het streamingplatform.

docu
© Netflix

In mei lanceerde Netflix de film ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’ over seriemoordenaar Ted Bundy. Heb jij vol spanning naar deze verfilming gekeken? Schrijf dan volgende documentaire maar op je lijstje. Het streamingplatform brengt vanaf volgende maand namelijk het verhaal van massamoordenaar Henry Lee Lucas.

In 1980 zat Henry Lee Lucas al in de gevangenis in Texas voor drie moorden waaronder de moord op zijn eigen moeder. Gedurende deze periode bekende de man dat hij nog honderden mensen vermoord had. Zo zorgde zijn bekentenis voor een antwoord op verschillende onopgeloste zaken en konden rouwende families de dood van hun geliefde eindelijk een plaats geven.

‘The Confession Killer’

Het enige probleem met zijn bekentenis? Er was vaak te weinig bewijsmateriaal om zijn claim te ondersteunen. Daarnaast heeft DNA-materiaal aangetoond dat hij met verschillende van deze zaken niets te maken had.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In ‘The Confession Killer’, een vijfdelige docuserie, gaan filmmakers Robert Kenner en Taki Oldham op zoek naar hoe deze man het justitiesysteem kon manipuleren en zo een echte mediasensatie werd. Op de serie zelf is het nog wachten tot deze op 6 december op Netflix verschijnt, maar bovenstaande trailer geeft je alvast een preview.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.