Home Lifestyle WEEKENDTIP: openluchttentoonstelling ‘Natuurlijk verrassend’ van Chaudfontaine

WEEKENDTIP: openluchttentoonstelling ‘Natuurlijk verrassend’ van Chaudfontaine

Amper 24% van de jongeren zou zich verbonden voelen met de natuur.

Chaudfontaine

Amper 24% van de Belgische jongeren voelt zich tegenwoordig nog verbonden met de natuur, dat blijkt uit een onderzoek van Chaudfontaine. Daarom organiseert het watermerk de reizende openluchttentoonstelling ‘Natuurlijk verrassend’ om de band met Moeder Natuur te versterken. Wandelschoenen aan en gaan!

We houden van de natuur, maar onze milieukennis en onze verbondenheid met de natuur laat sterk te wensen over. Dat blijkt uit een onderzoek dat Indiville uitvoerde in opdracht van Chaudfontaine. ‘De natuur belangrijk vinden wil niet zeggen dat we ermee bezig zijn of dat we er iets vanaf weten’, klinkt het. Op de vraag of we ons verbonden voelen met de natuur, antwoordt amper 24% volmondig ja.

Natuurlijk verrassend

Daar wil Chaudfontaine dringend iets aan doen. ‘De resultaten van dat onderzoek zijn verbijsterend’, vertelt Céline Van den Rijn, marketingdirecteur van Coca-Cola België. ‘Ze bewijzen dat een gevoel en een concrete ervaring in de natuur voor jongeren twee heel aparte zaken zijn. Daarom willen we die band op een eenvoudige manier herstellen, aan de hand van een reizende tentoonstelling die verschillende steden in België aandoet: Chaudfontaine, Brussel en Gent. Het grote publiek kan er macrofoto’s bewonderen van verschillende natuurlijke elementen die een rol spelen in de filtering van Chaudfontaine: zand, klei, kalkrots of micro-organismen.’ Het doel? Consumenten doen stilstaan bij het wonder dat onze natuur is.

De openluchttentoonstelling ‘Natuurlijk verrassend’ is van 1 tot 7 mei te bezichtigen in Gent en van 15 tot 21 mei in Brussel. Meer info op Facebook.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.