Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Ze vulden lege Val-flessen met water van de kraan.

Belgische restaurants verkopen kraantjeswater als mineraalwater

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Brouwerij Haacht klaagt twee Belgische restaurants aan omdat ze gewoon kraantjeswater aan hun klanten verkochten onder de naam van hun Val-mineraalwater.


Het Val-mineraalwater is het paradepaardje van Brouwerij Haacht. Het water won al tal van prijzen en het staat gekend om zijn lekkere en unieke smaak. De brouwerij verzekert de consumenten dat de inhoud van hun Val-flessen een natuurlijk zuiveringsproces onderging en dat het rechtstreeks aan de bron werd gebotteld. Ze stonden dan ook op hun achterste poten toen ze ontdekten dat twee van hun vaste afnemers in hun restaurants water van de kraan verkochten onder de naam van Val-mineraalwater.

Analyse


De brouwerij kreeg het in ‘t snotje toen de twee bewuste restaurants de voorbije jaren nog maar heel weinig flessen water bestelden. Ze stuurden daarom een paar mensen op onderzoek en uit hun analyse bleek al snel dat hun vermoeden klopten. De restaurants vulden de lege Val-mineraalwaterflessen met gewoon kraantjeswater en verkochten het aan hun klanten als Val-water.

Excuus


Ze lichtten op deze manier zowel de brouwerij als hun klanten op. De brouwerij stuurde een deurwaarder naar de zaken, maar daar kregen ze van een ober het flauwe excuus te horen dat klanten konden kiezen tussen kraantjeswater of Val-water, en dat beide gewoon in dezelfde Val-flessen werd geschonken aan tafel. Overduidelijk een smoes, en die verklaring werd later dan ook ingetrokken.

Rechtszaak


De overige Val-flessen in de restaurants werden in beslag genomen en de brouwerij spant een rechtszaak aan tegen de daders. Ze eisen een compensatie en ze willen niet meer samenwerken met de betrokken restaurants.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '