Home Lifestyle Food MUST FOLLOW: Karolien Olaerts: ‘Ik krijg de meeste likes voor alles wat...

MUST FOLLOW: Karolien Olaerts: ‘Ik krijg de meeste likes voor alles wat zoet is, foto’s waar ik zelf opsta en gerechten met gegrilde kaas.’

'Ik heb periodes gekend van overgewicht en ondergewicht. Tot ik enkele jaren geleden besloot om alle diëten overboord te gooien en enkel te doen wat voor mij blijvend werkt.'

Thomas Legrève voor Flair

Karolien Olaerts (34) startte haar foodblog niet vanuit het idee om zo mooi mogelijk pancakes en acaïbowls te fotograferen, ze wil in de eerste plaats een gezond en fit lichaam hebben én tegelijk lekker eten. Als voedingswetenschapster weet ze bovendien maar al te goed waarover ze spreekt.

Volg Karola’s Kitchen als

  • … je tijdens de middagdip denkt: ‘Hmm, wat ga ik nu weer koken vanavond?’
  • … je streeft naar de heilige drievuldigheid: lekker, gezond én lief voor de lijn.
  • … je ook af en toe wat deskundige info zoekt die het gemiddelde foodieniveau ver overstijgt.

De online stijl van Karolien

  • Voor haar blog en boek fotografeert Karolien met een spiegelreflexcamera, voor Instagram vaak met haar smartphone.
  • Mooi daglicht vindt Karolien essentieel. Die valt in haar keuken enkel tussen 11u en 15u naar binnen, op andere tijdstippen fotografeert ze niet.
  • Met hashtags heeft ze een haat-liefdeverhouding. Ze heeft periodes gekend dat ze geen hashtags gebruikte, nu weer wel. Maar hashtags als #followme, #followforfollow en consoorten zal ze nooít posten.

Sukkelen met gewicht

‘Ik heb periodes gekend van overgewicht, van ondergewicht, eigenlijk van heel wat sukkelen met mijn gewicht. Tot ik enkele jaren geleden besloot om alle diëten overboord te gooien en enkel te doen wat voor mij blijvend werkt. Mijn achtergrond als voedingswetenschapster hielp daarbij. Ik ging voor gezond, lekker en goed voor de lijn. Heel wat kilo’s later vroegen familie, vrienden en collega’s voortdurend om tips hoe gezond en slank te eten. In plaats van iedereen een apart antwoord te sturen, besloot ik alle info te bundelen op een Facebookpagina: Karola’s Kitchen.’

Bedenkelijke bijnaam

‘Twee weken later hadden ook heel wat onbekenden mijn pagina geliket en werd het een onoverzichtelijk zootje. Daarom schakelde ik over naar een blog. Maar nooit had ik gedacht dat die zou uitgroeien tot wat hij nu is. Anders had ik wel een andere naam gekozen dan Karola’s Kitchen (lacht). Karola is de koosnaam die ik ooit van vriendinnen kreeg maar waar ik zelf geen onverdeelde fan van ben (lacht). Op mijn blog wisselde ik recepten af met mijn visie op voeding. Die visie evolueert, wat normaal is per levensfase en leeftijd. In het begin was ik veel strikter met koolhydraten, maar ik merk dat mijn lichaam er regelmatig behoefte aan heeft.’

Een boek!

‘Het laatste jaar is mijn hobby mijn beroep geworden. Ik ben gestopt als leerkracht en ben helemaal voor het koken gegaan. Dat houdt niet enkel de blog in, maar ook fooddemo’s en lezingen geven, en vooral kookworkshops organiseren. Daarnaast heb ik ook een (kook)boek geschreven: ‘Gewoon gezond’. Niet enkel de tekst en recepten zijn van mijn hand, ik heb ook alle foto’s gemaakt. In al die drukte blijven mijn blog en Instagram wel een waanzinnig belangrijke pijler. Het is immers de bekendheid via sociale media die voor al die leuke projecten heeft gezorgd.’

Twee jaar geleden was het zaterdag. Om 19u ging de deurbel. Vrolijk spurtte ik naar de voordeur, klaar om de verwachte gasten te verwelkomen. Maar van vrolijkheid was plots geen sprake meer. Ik trof een rommelige man aan, te lang niet geschoren, teveel gerookt en te weinig geslapen. Hij werd bodyguardgewijs geflankeerd door twee politieagenten en vroeg om binnen te komen. Het was het begin van een niet te bevatten gesprek. Mijn papa was niet meer. Veel meer dan dat heb ik niet onthouden. Ik denk elke dag met een mengelmoes van verdriet, trots en sporadische lachjes terug aan die inspirerende, imposante, alom aanwezige, crazy-in-the-coconut man die mijn vader was. Vandaag schrijf ik het ook even op. Voor mijn papa 🖤 . We talk about them not because we're stuck or because we haven't moved on. We talk about them because we are theirs and they are ours and no passage of time will ever change that 🌠

A post shared by Karolien Olaerts (@karolas_kitchen) on

Karolien volgt

  • @rachelryle: ‘Rachel is een illustratrice die bekend is voor haar papercuts. Met haar miniatuurtekeningen maakt ze vervolgens filmpjes.’
  • @plastikmagazine: ‘Dit is een feed vol vreemde moderne kunst. Soms choquerend, soms grappig, soms doordenkers, maar altijd intrigerend.’
  • @wrightkitchen: ‘Deze foodfotografe neemt haar foto’s op een heel aparte manier. Ze speelt met de kleurgradiënten en maakt er heel bijzondere foodposters en -prints van.’

Nog meer Instagrammers die je moet volgen:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.