Home Lifestyle Food MUST FOLLOW: Evelien Vanhelmont & Kaat Ramboer: ‘Een identieke kopie van een...

MUST FOLLOW: Evelien Vanhelmont & Kaat Ramboer: ‘Een identieke kopie van een taart zullen we nooit maken. Dat creatieve is net het leukste.’

'Als ingrediënten gebruiken we altijd seizoensfruit, decoreren doen we met eetbare bloemetjes uit een pluktuin.'

Omdat het voor een feestelijk moment eens iets anders mag zijn dan een biscuit met fruit. Kaat Ramboer (32) en Evelien Vanhelmont (34) creëren onder de naam agatha taarten die waanzinnig lekker smaken én er ook fantastisch uitzien: ‘nuchter romantisch’, zo noemen ze zelf de typische agatha-stijl.

Volg hallo.agatha als

  • … je al scrollend graag in een feestelijke stemming komt.
  • … inspiratie wil opdoen voor je eigen zondagse baknamiddag.
  • … de combi taarten en bloemen voor jou een match made in heaven zijn.

De online stijl van hallo.agatha

  • Hashtags gebruiken Evelien en Kaat vanaf dag één. In het begin kregen ze zo heel wat buitenlandse volgers.
  • Door zelf Belgische accounts met een gelijkaardig gevoel voor stijl te volgen – ook al hebben ze niets met taarten te maken – worden zij op hun beurt gevolgd.
  • Evelien en Kaat staan zelf nooit op de foto. Al is dat niet echt een bewuste keuze. ‘Is de taart klaar, dan nemen we vaak nog snel-snel een foto. Op zo’n moment is een taart ook makkelijker te regisseren dan mensen (lacht).’

Bakker in bijberoep

Evelien: ‘agatha is een uit de hand gelopen hobby. Zowel Kaat als ik bakten graag in onze vrije tijd en besloten onze taarten eens samen op een marktje te verkopen. Op een dag vroeg mijn schoonzus of we zin hadden om taarten te bakken voor een trouwfeest waar zij voor de bloemen zorgde, en van het een kwam het ander. Ik haalde mijn bakkersdiploma via de examencommissie en Kaat volgde een jaar lang een bakkersopleiding bij Syntra. Eind 2016 gingen we met agatha van start. Dat klinkt nu plots groot, maar ons taartenbedrijfje was en blijft een bijberoep. Al willen we van de rustpauze tijdens Kaat haar zwangerschapsverlof profiteren om na te denken over of en hoe we kunnen groeien.’

Finishing touch 💟 – 📷 @aureliegeurts 😘

A post shared by a g a t h a • Cakes & Pie (@hallo.agatha) on

Nooit over de top

Kaat: ‘We wilden een naam die voor ons allebei iets betekende. Daarom hebben we een lijstje gemaakt van onze lievelingsboeken, -films en -steden. Bleek dat we beiden The Grand Budapest Hotel als favoriete film hadden genoteerd. Daarin komt een bakkerinnetje voor dat Agatha heet, onze naam was dus gevonden. De fantasievolle stijl van de film past bij onze taarten, al gaan we nooit zó over de top.’

Unieke stukken

Evelien: ‘Als ingrediënten gebruiken we altijd seizoensfruit, decoreren doen we met eetbare bloemetjes uit een pluktuin. Een identieke kopie van een taart zullen we nooit maken. Dat creatieve is net het leukste aan taarten maken. We hebben van horecazaken al vaak de vraag gekregen om taarten te leveren, maar dan zouden we en masse dezelfde taarten moeten bakken. Daar ligt onze ambitie niet. Laat ons maar unieke stukken creëren voor al die bijzondere dagen uit een mensenleven.’

Hallo.agatha volgt

  • @meringuegirls: ‘Ook zij zijn twee jonge vrouwen die samen bakken en hun heel eigen stijl volgen. Die verschilt met zijn felle kleuren van de onze, maar is wel leuk om naar te kijken.’
  • @wormlondon: ‘Worm maakt de mooiste boeketten en bloemeninstallaties. In hun stories tonen ze vaak hoe ze te werk gaan.’
  • @aurelieleblog: ‘Aurélie is de nicht van Evelien, die dezelfde passie voor lekker eten deelt. Daarnaast is ze ook een getalenteerde foodstyliste en fotografe.’

Nog meer Instagrammers die je moet volgen:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.