Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thomas Legrève voor Flair

'In het begin dacht ik: ik ga nooit spaghetti kunnen eten zonder kaas! Maar na drie maanden hadden mijn smaakpapillen zich aangepast.'

MUST FOLLOW: Chantal Dierickx: ‘Als ik mensen kan overtuigen om een of twee dagen per week plantaardig te eten, is dat al heel wat’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Wie denkt dat veganisten enkel sla eten, volgde nog nooit een kookworkshop bij Chantal Dierickx (29). Met haar bedrijf GRØNT wil de gepassioneerde voedingsconsulente in spe de plantaardige keuken op een laagdrempelige manier verspreiden. En – getuige haar drukke agenda – met succes.

Volg Chantal als

  • … je graag minder vlees en zuivel wil eten, maar geen flauw benul hebt hoe eraan te beginnen.
  • … je op zoek bent naar veganistische hotspots in Antwerpen en daarbuiten.
  • … je houdt van kleurrijke, maar natuurlijke foodfotografie.

De online stijl van Chantal

  • Alle beelden op Chantals Instagramprofiel worden gemaakt met haar smartphone, de P8 Lite van Huawei.
  • Met de gratis app VCSO voorziet Chantal haar foto’s van een natuurlijke filter. Haar favorieten zijn HB1 en HB2.
  • Chantal vermeldt in haar bijschriften steeds een hele resem hashtags waaronder #vegansofig en #whatveganseat. Ook tagt ze Instagramaccounts in haar foto’s zoals @vegangotgame en @bestofvegan.

Geen vlees? Geen probleem!


‘Met een mama die vaak laat thuis was, leerde ik al op vroege leeftijd mijn mannetje te staan in de keuken. Hoewel ik nooit een grote vleeseter was, werd ik pas vegetariër toen ik op 23-jarige leeftijd afstudeerde als master in de Lichamelijke Opvoeding met als afstudeerrichting Fitheid en Gezondheid. Rond die tijd hoorde ik voor het eerst over Earth Overshoot Day. Dat is de dag waarop de menselijke consumptie van natuurlijke hulpbronnen de capaciteit van wat de aarde in één jaar tijd kan produceren, overschrijdt. Een van de belangrijkste bronnen van onze grote CO₂-uitstoot is vleesconsumptie. Die wetenschap maakte het voor mij bijna vanzelfsprekend om met vlees te kappen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Van veggie naar vegan


‘Tijdens mijn sabbatjaar reisde ik door Azië, waar ik ontdekte hoe makkelijk het is om lekkere en gezonde gerechten klaar te maken zonder vlees. In Bali maakte ik dan weer kennis met de raw en vegan keuken. Thuis probeerde ik enkele recepten uit en al snel had ik de smaak te pakken. Sinds ik twee jaar geleden begon met een opleiding tot holistisch voedingsconsulente eet ik geen dierlijke producten meer. In het begin dacht ik: ik ga nooit spaghetti kunnen eten zonder kaas! Maar na drie maanden hadden mijn smaakpapillen zich zo aangepast dat ik sindsdien geen behoefte meer heb aan zuivel. Mijn enige zonde is de chocoladereep Kinder Bueno. (schaterlacht) Daar vond ik nog geen waardig alternatief voor.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Van ontbijt tot dessert


‘Sinds anderhalf jaar heb ik mijn eigen bedrijfje dat ik GRØNT doopte. Met GRØNT wil ik de gezonde, plantaardige keuken op een laagdrempelige manier verspreiden. Dat doe ik door de catering te verzorgen op evenementen en workshops te geven waarbij ik mensen aanleer hoe ze lekkere, veganistische maaltijdsalades en ontbijtgerechten, maar ook gebak en broodbeleg kunnen klaarmaken. Ik start zo’n workshop altijd met een woordje uitleg over de ingrediënten die ik gebruik en waarom. Als ik mensen zo kan overtuigen om een of twee dagen per week plantaardig te eten, is dat al heel wat. (glimlacht)

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Chantal volgt

  • @frommelrommel: ‘De cartoons van de Antwerpse Titia De Haes weten elke keer opnieuw een glimlach op mijn gezicht te toveren. Ik vind haar echt de max.’
  • @gkstories: ‘Hoewel David en Luise, de bezielers van dit account, professionele fotografen zijn, vind ik hun beelden niet te gestileerd, maar net erg naturel.’
  • @caiirose: ‘Cailin was lange tijd mijn collega. Ze is half Australische en woont nu in Byron Bay, waar ze haar droom als fotografe najaagt.’


Nog meer Instagrammers om te volgen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '