Home Lifestyle Music For Bricks: Henri PFR organiseert benefietconcert met onder anderen Coely en...

Music For Bricks: Henri PFR organiseert benefietconcert met onder anderen Coely en Selah Sue

De opbrengst wordt gebruikt om nieuwe scholen te bouwen in Ivoorkust.

music for bricks
© unicef

Een keitoffe avond beleven én ondertussen een goed doel steunen? Dat kan dankzij Music For Bricks op 29 april in Brussel. De beste artiesten zorgen voor de beats en de opbrengst wordt gebruikt om nieuwe scholen te bouwen in Ivoorkust.

Het idee van Music For Bricks komt van de Belgische dj Henri PFR. In Ivoorkust kunnen meer dan anderhalf miljoen (!) kinderen niet naar school omdat er gewoonweg niet genoeg klaslokalen zijn. Henri vindt deze situatie schrijnend en wil daarom met de hulp van UNICEF letterlijk een steentje – of beter gezegd duizenden bakstenen – bijdragen. Hij riep de hulp in van enkele collega’s en samen geven ze een bijna zes uur durend concert in Brussel.

Indrukwekkende line-up

Music For Bricks gaat door op woensdag 29 april in Paleis 12, naast het Atomium.  Naast Henri PFR zullen ook Coely, Alice On The Roof, Selah Sue en Loïc Nottet optreden. Dit is al een indrukwekkende line-up, maar binnenkort worden daar nog enkele kleppers aan toegevoegd. Tickets kosten 36,60 euro per persoon en de opbrengst gaat naar het opbouwen van klaslokalen in Ivoorkust. UNICEF beloofde 528 lokalen te bouwen, maar hoopt dat aantal dankzij Music For Bricks nog te vermeerderen.

Hoe gaan ze te werk? Ivoorkust gaat gebukt onder de grote hoeveelheid aan plastic afval die rondslingert in de armere wijken. Die vervuiling zorgt voor onder andere malaria, diarree en longontstekingen waaraan heel wat kinderen sterven. Daarom bouwde UNICEF  een fabriek die het plastic afval van het land omzet in bakstenen. Voor het bouwen van een klaslokaal van 68 m²  is er vijf ton gerecycleerd plastic nodig. Deze plastic bakstenen zijn brandwerend, goedkoop, licht, waterdicht, goed geïsoleerd én ze gaan een pak langer mee dan andere bouwmaterialen.

‘Ik ga nu graag naar school’

Door een avondje de beentjes los te gooien op de beats van de beste artiesten kan jij er voor zorgen dat de kinderen daar net als ons een goede opleiding krijgen en zo een mooie toekomst tegemoet gaan. ‘Vroeger was er veel stof in onze klas en het bord was zo grijs dat het soms moeilijk was om te lezen wat erop stond’, vertelt Ange Emmanuel (10) uit Sangouine in het oosten van Ivoorkust. ‘Wanneer het regende, waren we kletsnat en de dieren sliepen ’s nachts in onze klaslokalen. Vandaag is alles super proper! We hebben een prachtig bord en zelfs elektriciteit en licht. Het is zeer comfortabel en ik ga nu graag naar school.’

Blijf je die dag liever in je luie zetel hangen in plaats van de ziel uit je lijf te dansen? Geen probleem, want je kan dit goede doel ook steunen door een gift te storten, een lotje te kopen voor een tombola of mee te doen met een veiling.

Lees ook: