Home Lifestyle Body 15 middeltjes die je in huis moet halen om je te wapenen...

15 middeltjes die je in huis moet halen om je te wapenen tegen de griep

Het griepseizoen is around the corner dus je kan je maar beter voorbereiden.

griep
Giphy.com

Elk seizoen heeft zo zijn kwaaltjes. In het voorjaar hebben we ons jaarlijks gevecht met hooikoorts, terwijl het najaar gereserveerd is voor de griep. Voel jij het al kriebelen (and we don’t mean that in a good way)? Haal dan snel deze 15 middeltjes in huis en wapen je tegen dit hatelijke virus.

  1. Kippensoep

Als je de griep hebt, heb je vaak geen eetlust, maar een kommetje kippensoep kan wonderen verrichten. Haal dus snel een voorraadje – liefst een multipack – in huis.

  1. IJslolly’s

Wanneer je lichaam oververhit is, kan een beetje afkoeling heel welkom zijn. Leg daarom die ijslolly’s niet te ver weg, want ze geven je bovendien een boost vitamine C.

  1. Aquaphor van Eucerin

Continu je neus snuiten, is niet goed voor je huid, maar gelukkig bestaat er ook hier een oplossing voor. Aquaphor van Eucerin, een herstellend zalfje, gaat de ruwheid en roodheid in de zone rond je neus aanpakken.

  1. Zakdoekjes

Net zoals bij de kippensoep haal je hier ook best een gezinsverpakking in huis.

  1. Antibacteriële doekjes

Zit je zieke huisgenoot onderuitgezakt in de zetel met de afstandsbediening van de televisie vastgelijmd in haar hand? Dan is het geen slecht idee om hier even met een antibacterieel doekje over te gaan. Bacteriën zijn overal, jongens!

  1. Crackers

Om weer op krachten te komen, is het belangrijk om af en toe iets te eten. Krijg je geen kippensoep binnen? Probeer dan eens een portie crackers, dit in combinatie met je favoriete serie.

  1. Reinigingsgel voor je handen

Breng dit elke keer aan wanneer je moet niezen. Wanneer je de griep hebt, is elke stap richting de badkamer om je handen te wassen er eentje te veel.

  1. Handcrème

Reinigingsgel voor je handen kan je huid uitdrogen dus daarom kan het handig zijn om meteen ook een tube handcrème bij… de hand te houden.

  1. Thee

Last van een gevoelige maag? Kies dan voor een kopje gemberthee. Vlierbessen zijn ideaal voor je vertering en als je twijfelt, is er nog altijd groene thee. Werkt altijd!

10. Honing

Om je kop thee een extra smaakje te geven én om je schorre keel te kalmeren.

11. Keeltabletten

Heeft de thee met honing zijn werk niet gedaan? Time to bring out the big guns: keeltabletten.

12. Neusspray

Nachtrust is cruciaal als je ziek bent en die verstopte neus maakt het verdomd moeilijk om te ademen. Zet daarom standaard een flesje neusspray op je nachtkastje en als je gaat werken op je bureau (je collega’s zullen je dankbaar zijn).

13. Ibuprofen

When all else fails, kan het handig zijn om pijnstillers in huis te hebben.

14. Sportdrank

Als je koorts hebt, verliest je lichaam veel vocht. Daarom is het belangrijk om veel water te drinken, maar als je liever een smaakje hebt, kan sportdrank een goed alternatief zijn. Het bevat elektrolyten en die zorgen ervoor dat je lijf weer sneller vocht gaat opnemen.

15. Kersenpitkussentje

Als je griep hebt, doet alles pijn. Een kersenpitkussentje kan helpen om je spierpijn te verzachten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.