Home Lifestyle Body Griep voorkomen? 4 vieze gewoontes die je moet vermijden

Griep voorkomen? 4 vieze gewoontes die je moet vermijden

Beter voorkomen dan genezen.

© Getty

De griepepidemie staat weer voor de deur. Niemand zit erop te wachten dus kan je hem maar beter voorkomen dan genezen. Hoe dan in godsnaam? Door een paar vieze gewoontes af te leren, kan jij het risico op rottige kwaaltjes gemakkelijk verkleinen.

1. Je tas op de grond zetten

In de trein, in een cafeetje of wanneer je op de bus staat te wachten: uit gemak zet je vaak je handtas op de grond. En dat die ontzettend vies is, daar staan we eigenlijk niet bij stil. Al die bacteriën waar je tas mee in aanraking komt, blijven erop kleven en neem je vervolgens mee naar huis. Ieuw…

2. Je handen niet goed genoeg wassen

Dat je je handen moet wassen na een toiletbezoek, is niets nieuws. Maar ze goed en lang genoeg wassen, schiet er weleens bij in. Want hoeveel tijd besteed jij nu eigenlijk aan het wassen van je duimen? Het klinkt misschien gek, maar die moet je dus extra goed wassen. Dit heeft alles te maken met de vieze oppervlakken die je met je duimen extra vaak aanraakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de knopjes van de afstandsbediening? Of het scherm van je smartphone?

3. Tandenborstels bij elkaar in één bekertje

Staan in jouw badkamer alle tandenborstels bij elkaar in één bekertje en leunen ze continu tegen elkaar aan? Bij veel mensen is dit het geval, maar gezond is anders. Alle bacteriën die op de tandenborstel van jouw lief leven, zien namelijk hun kans schoon om over te springen naar de jouwe, en andersom.

4. Nooit de lichtknoppen schoonmaken

Boen jij regelmatig de vloer, het aanrecht en badkamer, maar vergeet je daarbij de deurklinken en lichtknoppen schoon te maken? Vaak wemelen die van de bacteriën, dus je weet wat je te doen staat.

Tekst: Carolien Tsao

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.