Home Lifestyle Met dit avondritueel bereid je je voor op de drukke werkweek

Met dit avondritueel bereid je je voor op de drukke werkweek

Goed voor je lichaam én geest.

Elke carrièrevrouw zal je vertellen dat het geheim van een succesvolle werkweek ligt in de voorbereidingen die ze op voorhand treffen, op zondag dus. En de sleutel tot een geslaagde routine op zondagavond, is op tijd beginnen!

Het klinkt simpel, maar het kan toch even duren voor je de routine vindt die bij je past. Wij hebben een overzicht gemaakt met zeven stappen – inclusief tijdstippen – die je op weg helpen om een avondritueel op te bouwen op maat.

1

15u: lijst je doelen op voor de komende werkweek

Op zondag houden we ervan om iets langer in bed te liggen, gevolgd door een uitgebreide brunch. Zodra je uitgerust bent, neem je pen en papier en schrijf je neer wat je wil bereiken in de week die eraan komt. Zet er telkens een deadline bij, zodat je  elke volbrachte taak van je lijstje kan schrappen.

2

15u30: bereid je maaltijden voor

Plan je maaltijden op voorhand. Daarmee spaar je niet alleen tijd maar ook veel geld uit. Bovendien is het beter voor je lijn: aangezien je al weet wat je gaat eten, grijp je minder snel naar een ongezonde snack.

3

16u: leg je outfits klaar

Op zondag heb je zeeën van tijd om je kleren uit te kiezen, doe dat dus ook! Niets is stresserender dan ‘s morgens in paniek naar je kast staren omdat je niets hebt om aan te trekken. Doe de was en de strijk, en hang je outfits voor de werkweek netjes klaar in de kast. Feels good, right?

4

17u: opruimen geblazen

Een georganiseerd leven begint bij je woning. Maak een halfuurtje vrij om op te ruimen, je zal zien dat het een enorme mentale boost geeft om je zaken in huis op orde te hebben.

5

17u30: beloon jezelf

Niet alleen je huis en je werkschema hebben onderhoud nodig, jij verdient dat ook! Laat een bad vollopen, steek een geurkaars aan en haal er een ontspannend boek of leuke playlist bij. Za-lig!

6

18u30: denk aan je huid

Na een welverdiend bad, is je huid goed hydrateren het beste wat je voor jezelf kan doen. Haal die crèmes dus boven en geef ook je nagels een verwenbeurt nu je toch bezig bent.

7

19u: avondeten

After the party comes the afterparty, in dit geval volg je een beautymoment dus op met een gezonde maaltijd. Na het eten kan je gezellig in de zetel kruipen voor een film of nog eventjes lezen voor het slapengaan. Eén ding is zeker: je batterijen zijn helemaal opgeladen voor de drukke week die je voor de boeg hebt. Zet ‘m op!

Bron: Career Girl Daily

Lees ook: