Home Lifestyle Film COOL: Matthias Schoenaerts schittert binnenkort naast Charlize Theron in ‘The Old Guard’

COOL: Matthias Schoenaerts schittert binnenkort naast Charlize Theron in ‘The Old Guard’

De film gaat op 10 juli in première op Netflix en de eerste beelden zien er alvast erg veelbelovend uit!

The Old Guard
© Netflix

Netflix is al enkele weken onze beste vriend, en wij zien het streamingplatform nóg liever nu we weten dat er een nieuwe film zit aan te komen met ‘onze’ Matthias Schoenaerts in de hoofdrol en niemand minder dan Charlize Theron aan z’n zijde. ‘The Old Guard’ gaat op 10 juli in première.

‘The Old Guard’ is een verfilming van de gelijknamige Amerikaanse graphic novel-serie geschreven door Greg Rucka en geïllustreerd door Leandro Fernández.

Het vertelt het verhaal van de vrouwelijke strijder Andy (in de film vertolkt door Charlize Theron) die aan de leiding staat van een geheim gezelschap onsterfelijke huurlingen met de mysterieuze gave zichzelf te genezen.

Van onder naar boven: Schoenaerts, Marinelli en Theron.

Al eeuwenlang beschermen zij de sterfelijke wereld terwijl ze proberen onder de radar te blijven. Wanneer het team wordt ingehuurd om in Zuid-Soedan een groep ontvoerde schoolkinderen te redden, worden hun bijzondere gaven plotseling onthuld.

Het is aan Andy en de jongste rekruut Nile (KiKi Layne, bekend van het wondermooie ‘If Beale Street Could Talk’) om de rest van het team te redden en zo te voorkomen dat hun onsterfelijkheid wordt gekopieerd en misbruikt voor commercieel gewin.

Netflix omschrijft ‘The Old Guard’ als ‘een spannende film vol actie die laat zien dat het eeuwige leven moeilijker is dan het lijkt’.

The Old Guard

Vlnr.: Kenzari, Schoenaerts, Theron, Marinelli en Layne.

Eerst Charlize, dan Meryl

Naast Theron en Layne maken ook Matthias Schoenaerts, de Italiaanse acteur Luca Marinelli en de Nederlander Marwan Kenzari (Jafar in de recente live-actionversie van de Disneyklassieker ‘Aladdin’) deel uit van de zogeheten oude garde. Regisseuse van dienst is Gina Prince-Bythewood die voor Netflix ook al de film ‘Nappily Ever After’ draaide.

Layne en Theron op de set met in het midden regisseuse Gina Prince-Bythewood.

‘Onze’ Matthias Schoenaerts is geen groentje wat Netflixproducties betreft. De Antwerpse acteur was in 2017 al te zien in ‘Our Souls at Night’, naast oude rotten Jane Fonda en Robert Redford.

Hij zou ook een rol hebben in de nieuwe Netflixreeks ‘The Laundromat’, over het schandaal rond de ‘Panama Papers’. Een datalek bij het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca onthulde in 2015 banden tussen meer dan 200.000 zogeheten offshore companies en wereldleiders, politici, drugsbarons, miljardairs én beroemdheden.

Regisseur Steven Soderbergh (‘Ocean’s Eleven’, ‘Erin Brockovich’, ‘Traffic’) wist een indrukwekkende cast te verzamelen voor zijn nieuwste project, met onder meer Meryl Streep, Antonio Banderas en David ‘Ross Geller’ Schwimmer. Wanneer ‘The Laundromat’ te zien zal zijn, is niet bekend.

Nog meer films waar wij naar uitkijken: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.