Home Lifestyle Mattel lanceert Barbie die robots maakt en programmeert

Mattel lanceert Barbie die robots maakt en programmeert

De speelgoedfabrikant wil daarmee kinderen stimuleren om een carrière in de technologie na te streven.

© Mattel

Een poppenhuis waarin letterlijk alles roze is en Barbie de perfecte huisvrouw speelt. Ken daarentegen is de stoere man die alle klusjes doet. Het is het typische beeld dat vele mensen sinds jongs af aan hebben van de iconische pop, maar een Barbie met een uitmuntende computerkennis? Dat niet! Onder het motto ‘You can be anything’ wil speelgoedfabrikant Mattel clichés doorbreken en lanceert het een Barbie die robots maakt en programmeert.

De pop, die verkrijgbaar is in vier huidtinten, wordt geleverd met haar eigen veiligheidsbril, speelgoedlaptop en natuurlijk een robot. Maar dat is niet alles! Mattel werkte ook samen met het educatief programmeerplatform Tynker. Zij creëerden maar liefst zes gratis weblessen waarbij Barbie kinderen leert hoe ze een robot met commando’s kunnen animeren. Het bedrijf wil daarmee meisjes stimuleren om een carrière in de wetenschap, technologie of wiskunde na te streven. Slechts 24% van de wetenschappelijke banen is namelijk in handen van vrouwen.

In maart lanceerde de speelgoedfabrikant nog 14 poppen die een eerbetoon waren aan zowel hedendaagse als historische vrouwelijke rolmodellen. Van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo, die vandaag nog steeds gezien wordt als een symbool voor feminisme, tot de eerste vrouwelijke chefkok die bekroond werd met twee Michelinsterren. Dankzij deze poppen kunnen kinderen rolmodellen vinden die passen bij hun ambities en dromen. Ook bij die van een baan als ingenieur. Wij zijn fan!

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.