https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Pedro Elias, Gilles De Coster en Erik Van Looy maken samen nieuwe...

Pedro Elias, Gilles De Coster en Erik Van Looy maken samen nieuwe voetbalquiz ‘Match van de Waarheid’

Met dit trio belooft het een amusant programma te worden, zelfs voor wie geen diehard voetbalfan is.

Gilles De Coster presenteert binnenkort een nieuwe quiz ‘Match van de Waarheid’ die volledig draait rond het EK voetbal. Pedro Elias en Erik Van Looy zijn de teamkapiteins van dienst. Met dit trio belooft het een amusant programma te worden, zelfs voor wie geen diehard voetbalfan is.

Pedro Elias kan je momenteel elke weekavond van maandag tot en met donderdag aan het werk zien als commentator in ‘De Container Cup’, Gilles De Coster duikt onder meer elke zondagavond op in onze woonkamer tijdens alweer een spannende aflevering van ‘De Mol’ en Erik Van Looy schuift iedere donderdagavond mee aan tafel in ‘De Cooke & Verhulst Show’. Binnenkort kan je die drie heren samen aan het werk zien in één programma, meer bepaald ‘Match van de Waarheid‘ op het Telenetkanaal Play Sports Open.

Lachen en pruiken

Erik Van Looy kondigde dit goede nieuws aan in de talkshow van Gert en James. ‘Het is een grappige, of toch grappig bedoelde voetbalquiz, waarin we veel zullen lachen’, aldus Erik. ‘Er zullen veel bekende voetballers en ex-voetballers meespelen zoals onder meer Jean-Marie Pfaff.’

De promospot van het nieuwe programma belooft alleszins al veel goeds. Daarin zien we Pedro Elias, Gilles De Coster en Erik Van Looy met hilarische pruiken op het Belgische volkslied zingen. Of ze doen toch een (verdienstelijke) poging. ‘Het is een parodie op de voetballers die de Brabançonne zingen’, zegt Erik.

Aperootje

‘Match van de Waarheid’ is een quiz waarin twee teamkapiteins in aanloop naar het EK, dat op 11 juni van start gaat, de potentiële tegenstanders van onze Rode Duivels vrolijk van hun voetstuk duwen. Zo kom je onder meer te weten dat een van de Italiaanse spitsen de wel heel smakelijke naam Kevin Lasagna heeft. Naast dergelijke interessante weetjes, krijg je legendarische fragmenten uit de oude doos te zien en worden enkele oude gloriën opnieuw in beeld gebracht. Telenet omschrijft het nieuwe programma als de ideale EK-voorbereiding voor kenners en liefhebbers. Met deze drie heren zijn we er rotsvast van overtuigd dat het ook grappige televisie zal zijn voor wie geen voetbalfan is. Bovendien zorgt een WK of in dit geval EK iedere keer voor een ware Rode Duivelsgekte in ons Belgenlandje, dus dit kunnen we alvast beschouwen als een aperootje.

‘Match van de Waarheid’ is vanaf dinsdag 18 mei tweemaal per week te zien om 20u15 op Play Sports Open, kanaal 11, bij Telenet.

Lees ook: