https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Marcelo Ballardin: ‘Als kind droomde ik ervan om ooit bij McDonald’s te...

Marcelo Ballardin: ‘Als kind droomde ik ervan om ooit bij McDonald’s te gaan eten’

Het 'Mijn Keuken Mijn Restaurant'-gezicht groeide op in de Braziliaanse jungle: 'De eerste keer dat ik kaas at, was ik al veertien.'

Marcelo Ballardin
© TJORVEN BOUCHER voor Flair

Topchef Marcelo Ballardin (38), nu op tv te zien in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’, volgde een lang en kronkelig pad op weg naar het vinden van zijn roeping achter de kookpotten. Maar nu gaat the kid from the jungle als een speer. Hoe voelt hij zich daar zelf bij?

De Italo-Braziliaanse topkok ontsteeg z’n eenvoudige jeugd in Brazilië, trok op zijn zeventiende naar Florida, waar hij big bucks verdiende in hr, om vervolgens met zijn gitaar naar Rome te vliegen, van daar de liefde te volgen naar Gent en daar een studie biologie te starten, om uiteindelijk in de Londense culinary school te eindigen. Na enkele jaren ervaring kweken in binnen- en buitenlandse topkeukens opende hij in 2014 zijn eigen restaurant OAK. Na vier jaar volgde de grote beloning: een Michelinster. Momenteel is hij alweer aan een nieuw avontuur bezig: jurylid zijn in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant‘ op VTM, en wel naast Sergio Herman.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!