Home Lifestyle ZALIG: deze marathon doorheen Franse wijngaarden verrast je onderweg met een heus...

ZALIG: deze marathon doorheen Franse wijngaarden verrast je onderweg met een heus kaas- en wijnfestijn

Marathon du Médoc
© Photo News

Een marathon lopen? Geen haar op ons hoofd dat er aan denkt. Of dacht. Want in Frankrijk organiseren ze de Marathon du Médoc, een marathon die je loopt met onderweg een heus kaas- en wijnfestijn. Waar kunnen we ons inschrijven?!

Eén van de laatste dingen die op ons lijstje van to do’s staat, is ongetwijfeld het lopen van een marathon. Die kilometers, dat rode heeft, die zweetgeur, dat geradbraakte lichaam achteraf… We kunnen er weinig leuks mee associëren. Tót we hoorden van de Marathon du Médoc. De route neemt deelnemers mee langs een reeks wijngaarden en landgoederen met kasteeltjes en installeerde naast de standaard waterposten ook geregeld een stop om te genieten van kaas- en wijnproevertjes bij een streepje livemuziek. Als je geen fan bent van kaas en wijn – al zouden wij dat heel raar vinden – dan kan je ook genieten van lokale druiven, ijsjes of zelfs oesters. Haal je alles uit de kast om je te verkleden? Dan maak je misschien wel kans op de prijs van Best Geklede Marathonloper.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jouw gewicht in wijn

Lopers krijgen 6,5 uur de tijd om het parcours af te leggen. Wat het volgens de organisatoren zelfs voor de meest amateuristische lopers een haalbare route maakt om van het uitzicht (en de nodige wijntjes) te genieten. Haal je als eerste de eindmeet? Dan win je jouw gewicht in Médoc-wijntjes. De eerste drie lopers in elke groep ontvangen ook een kistje vol lekkere wijnen. Meedoen? Inschrijven doe je hier!

Lees ook: