Home Lifestyle Food SCHOL: deze rode wijn van € 3 (!) per fles won zojuist...

SCHOL: deze rode wijn van € 3 (!) per fles won zojuist 2 prestigieuze awards

Wij gaan alvast een voorraadje inslaan!

© Kelsey Knight via Unsplash

Hoera voor Hema! Na hun witte huiswijn, valt nu ook hun rode huiswijn in de prijzen. Rep je naar het dichtstbijzijnde filiaal want dit paradepaardje kost slechts € 3 per fles!

De rode huiswijn van Hema sleepte maar liefst twee International Salute to Excellence Awards in de wacht op de ‘World of Private Label’ International Trade Show in Amsterdam. En wel die voor ‘Best Value’ en ‘Best Quality’. Hij werd verkozen uit 350 wijnen wereldwijd.

Voor de kenners: de winnende rode huiswijn is afkomstig uit het noordoosten van Spanje. Het is een wijn met aroma’s van zoete cassis en bosbessen. Hij wordt gemaakt van de druiven Garnacha, Tempranillo en Mazuelo en is volgens connaisseurs zacht en ongecompliceerd. Voor de simpele liefhebbers: de huiswijn is verkrijgbaar voor € 3 per fles in alle Hema-filialen die wijn in hun assortiment hebben. Hier kan je hem online bestellen.

Ook witte Hema-wijn valt in de smaak

Het is bovendien niet de eerste keer dat er een huiswijn van Hema in de prijzen valt. Vorig jaar nog werd ook hun witte huiswijn bestempeld als ‘Best Value’ onder de Franse witte wijnen. Ook dit jaar viel er een witte wijn die bij Hema te verkrijgen is in de prijzen. De witte Roussanne Pays d’Oc IGP 2014 kreeg de ‘Best Quality’-award, maar voor zo’n fles moet je wel € 12,50 neertellen in de winkel.

Lees ook: