Home Lifestyle Body Size does matter: mannen met een kleinere penis hebben meer kans op...

Size does matter: mannen met een kleinere penis hebben meer kans op vruchtbaarheidsproblemen

Dat wijst wetenschappelijk onderzoek uit.

© rawpixel / Unsplash

‘Size doesn’t matter’, zegt men weleens als het over de penis gaat. Maar als het op vruchtbaarheid aankomt, doet de lengte van zijn willy er blijkbaar wel toe. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Utah.

Wetenschappers van de universiteit van Utah vonden een significant verschil tussen de penislengte van mannen met vruchtbaarheidsproblemen en die van mannen zonder vruchtbaarheidsproblemen.

De onderzoekers analyseerden 815 mannen die voor een ‘penisprobleem’ aanklopten bij de dokter. 219 zochten hulp voor vruchtbaarheidsproblemen, 596 anderen kwamen voor andere kwaaltjes zoals impotentie of pijn in de testikels. Alle penissen werden in stijve toestand gemeten.

Een centimeter korter

En wat blijkt? De mannen met vruchtbaarheidsproblemen hadden gemiddeld een kleinere penis dan de mannen zonder vruchtbaarheidsproblemen. De penislengte van de mannen met vruchtbaarheidsproblemen was 12,5 centimeter. Het lid van wie geen vruchtbaarheidsproblemen had was met een gemiddelde van 13,4 centimeter bijna een centimeter langer.

Een centimeter lijkt niet veel, maar professor Austen Slade vertelt in The Telegraph dat het een ‘opvallende significantie’ is. De academici onderzoeken nu verder hoe de lengte van de jongeheer een invloed kan hebben op de mannelijke vruchtbaarheid.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.