Home Lifestyle AHA: zo kan je zien of zijn condoom de juiste grootte heeft

AHA: zo kan je zien of zijn condoom de juiste grootte heeft

Heeft hij een maatje groter of kleiner nodig?

© Shutterstock

Standaardcondooms passen voor heel wat mannen, maar zeker niet voor allemaal. En omdat een te klein of te groot condoom niet al te veilig is, leren we jou maar al te graag aan hoe je kan zien of een condoom past.

Het lijkt allemaal bijzonder logisch, maar dat is het voor velen niet. Heel wat mannen vrijen uit gemakzucht met een te klein of te groot condoom. Houd dus zeker mee in de gaten of het rubberen jasje zijn kleine vriend als gegoten zit.

Te los?

Als een condoom te los zit, loop je het risico dat hij uitglijdt tijdens of na het vrijen. Op die manier is seks uiteraard niet langer beschermd. Bovendien is een baggy condoom voor geen van de twee partijen opwindend. Dit probleem kan je als het goed is zelf spotten. Het condoom zou ietwat strak rond de penis moeten zitten. Niet té strak, maar hij mag zeke niet heen en weer schuiven. Als je hem wel makkelijk heen en weer kan schuiven of als hij af de penis glijdt tijdens het vrijen, is een maatje kleiner kopen de boodschap!

Te strak?

Ook een te strak condoom is onaangenaam. Vooral voor de man kan het knellende gevoel enorm vervelend zijn en zelfs zijn erectie wegnemen. Bovendien kan het rubbertje scheuren tijdens jullie vrijpartij. Van een spelbreker gesproken! Als de penis van je sekspartner niet al te comfortabel in het condoom lijkt te zitten, vraag je best even of hij wel lekker zit. Als dat niet zo is, gaan jullie best voor een maatje groter.

Er bestaan geen DIY-tips om condooms te vergroten of te verkleinen. Merk je dat hij niet past? Dan kan je best een nieuw pakje kopen in de winkel.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.