Home Lifestyle TIP: op 21 maart kan je naar de maan staren op de...

TIP: op 21 maart kan je naar de maan staren op de Sint-Romboutstoren in Mechelen

Dat kan tellen qua uitzicht!

Zin in een romantische avondje sterren kijken? Dan ben je bij de stad Mechelen aan het goede adres. Samen met LUNALIA, het voorjaarsfestival van Festival van Vlaanderen, organiseren ze namelijk een maankijkavond op de Sint-Romboutstoren. Een betere plaats ga je alvast niet vinden!

LUNALIA, het voorjaarsfestival van Festival van Vlaanderen, is binnenkort aan zijn tweede editie toe. Om deze meteen goed in te zetten, hebben de organisatoren alvast een extraatje voor ons in petto. Samen met stad Mechelen, RTV/TV PLUS en de volkssterrenwacht URANIA organiseren ze namelijk een maankijkavond op de Sint-Romboutstoren.

Zo willen ze iedereen de kans geven om van de volle maan te genieten, dit met de hulp van een aantal telescopen. Daarnaast zullen er ook een aantal astronomen van de volkssterrenwacht aanwezig zijn om uitleg te geven.

Praktisch

De maankijkavond gaat door op 21 maart en dit van 20u30 tot en met 22u30. Het evenement is volledig gratis, maar je moet je wel op voorhand inschrijven als je wil deelnemen. Dit doe je door voor 19 maart een mailtje te sturen naar mechelen@festival.be. Het aantal inschrijvingen is beperkt dus twijfel niet te lang als je interesse hebt. Bij bewolking gaat het event gewoon door al zullen er dan misschien iets minder sterren te zien zijn. Als het regent, zal de actie helaas geannuleerd worden.

Lees ook: