Home Lifestyle 8 tips voor koppels die eens een erotisch rollenspel willen proberen

8 tips voor koppels die eens een erotisch rollenspel willen proberen

4. Je hebt geen volledige outfit uit de carnavalswinkel nodig

Af en toe iets nieuws proberen is essentieel als je je seksleven spannend wil houden. Maar zich verkleden, een heel scenario bedenken én het dan nog eens uitvoeren is voor velen net iets te veel moeite voor een orgasme. Een sexy rollenspel hoeft echter helemaal niet zo’n gedoe te zijn. Probeer het eens met deze tips.

1

Zoek uit wat je fantasie is

Het heeft geen zin om de onderdanige, stoute secretaresse te spelen die ‘onder haar voeten krijgt’ van haar baas, als je zulke situatie helemaal niet opwindend vindt. Misschien vind je het net heet om het dominante personage te zijn? Of misschien doen zulke machtsverhoudingen helemaal niets voor jou, maar heb je ‘r altijd van gedroomd om zomaar een bar binnen te stappen en – zogezegd – met een totale vreemde een avontuurtje te beleven. Weten wat jou opwindt, is belangrijk voor je aan roleplay begint.

2

Deel je fantasieën met elkaar

Vertel je partner over je fantasieën. Het is heel goed mogelijk dat jullie niet dezelfde soort situatie opwindend vinden, maar spreek dan af dat jullie beide verhalen zullen proberen. Give and take, weet je wel. En wie weet vind je ‘t onverwachts toch leuk om Daenerys te zijn die een beurt krijgt van Khal Drogo?

Deel je fantasieën met elkaar

3

Onthou dat er geen strikte regels zijn

Als je aan rollenspel denkt, zie je jezelf waarschijnlijk al in een verleidelijk verpleegsterspakje en met een hoog stemmetje vragen aan je partner of hij zich niet goed voelt. Maar zo hoeft het helemaal niet te gaan. Roleplay kan op zo veel manieren ingevuld worden. Rollenspel is jullie verkleden en de vrijpartij filmen, een situatie bedenken – bijvoorbeeld: jullie zijn terug tieners en moeten stil zijn want zijn ouders zijn beneden – die de seks extra spannend maakt, in een bar doen alsof jullie vreemden zijn en vrijen in de (hopelijk propere) toiletten, in bed praten over situaties die jullie opwinden, enzovoort. Jullie kiezen zelf wat jullie het fijnst vinden.

4

Je hebt geen volledige outfit uit de carnavalswinkel nodig

Zoals we al zeiden: je hoeft niet per se een verpleegsterspakje aan – al is er natuurlijk niets mis met een naughty nurse. Gewoon je meest sexy setje lingerie en eventueel een paar jarretellen kunnen je al in character brengen. Of misschien voel je je als blondine plots een heel ander persoon? Een pruik, it is! Amuseer je ermee, het verkleden op zich kan al erotiserend werken. Al is het natuurlijk niet noodzakelijk om aan roleplay te kunnen doen. 

Je hebt geen volledige outfit uit de carnavalswinkel nodig

5

Stel grenzen op

Een beetje spelen is allemaal goed en wel. Maar als je lief je in gedaante van boze baas keihard billenkoek begint te geven terwijl jij dat allesbehalve opwindend en vooral denigrerend en pijnlijk vindt, is het snel gedaan met spelen. Spreek op voorhand af waar je grenzen in het spel liggen zodat je zulke gênante situaties kan vermijden.

6

Je hoeft er geen Oscar voor te winnen

Nee, je hoeft geen Jennifer Lawrence te zijn om aan rollenspel te kunnen doen. Niemand kijkt mee en je prestatie zal niet beoordeeld worden op Rotten Tomatoes, dus die podiumvrees is nergens voor nodig.

7

Er mag gelachen worden

In tegenstelling tot acteurs op het witte scherm, mag jij wel degelijk uit karakter vallen als de situatie iets te grappig wordt. Zoals altijd in bed, is lachen ook bij rollenspel net goed. Neem jezelf niet te serieus, dan wordt het allemaal veel leuker.

Er mag gelachen worden

8

Hou het simpel

Is het hele acteergebeuren toch too much? Dan kunnen jullie ook nog voor de simpele versie van roleplay gaan: elkaar in bed vertellen over jullie heetste fantasieën. De uitvoering is misschien (voorlopig nog) iets te veel gevraagd, maar de gedachte alleen kan al heel opwindend werken.

Meer tips: