Home Lifestyle OPMERKELIJK: Luc Bomans verdwijnt na 23 seizoenen uit ‘Thuis’

OPMERKELIJK: Luc Bomans verdwijnt na 23 seizoenen uit ‘Thuis’

Na Renzo en Charité moeten 'Thuis'-fans opnieuw afscheid nemen van een personage.

Luc Bomans
Facebook: thuisopeen

Bij ‘Familie’ lijkt er elke week een nieuw personage bij te komen, maar bij de concullega’s van ‘Thuis’ is net het tegenovergestelde aan de gang. Na Renzo en Charité moeten de fans nu ook afscheid nemen van Luc Bomans en daar zijn de kijkers allesbehalve blij mee.

Mark Willems speelt al 23 seizoenen de rol van Luc Bomans, maar hier komt binnenkort een einde aan. De acteur wordt namelijk dit seizoen nog uit de populaire televisiereeks geschreven. Het vertrek van Luc uit ‘Thuis’ komt voor veel fans als een verrassing, want het personage van Mark was een opmerkelijk figuur. Na zijn terugkeer uit de Verenigde Staten heeft hij met verschillende personages uit de reeks aangepapt en in de laatste aflevering van het twintigste seizoen heeft hij geprobeerd om uit het leven te stappen. Lowie en Frank hebben dit kunnen voorkomen, maar Luc bleef achter met ernstige hersenschade.

Volgens Mark is dit ook de reden waarom de makers hem nu uit de serie schrijven. ‘Nochtans had ik twee jaar geleden al gesuggereerd om Luc na een realistische, maar logische revalidatie uit die rolstoel te halen. Anders zou zijn verhaal voor mij en de kijker na een tijdje toch helemaal op zijn. Maar dat zagen de scenaristen niet zitten. Zij vonden Luc veel interessanter als andersvalide. Maar nu haal ik wel mijn gelijk. We zijn meer dan twee jaar later en er zit geen enkele evolutie meer in mijn personage’, aldus de acteur in Het Laatste Nieuws.

Leegloop

Luc Bomans is niet het enige personage dat verdwijnt uit ‘Thuis’. Nog niet lang geleden heeft de VRT bekendgemaakt dat ook de verhaallijn van Renzo en Charité wordt stopgezet. Zo blijven er van de oorspronkelijke cast nog maar vier personages over namelijk Simonne, Frank, Marianne en Rosa.

Bron: Het Laatste Nieuws

Meer ‘Thuis’: