Home Lifestyle MOLLENJACHT: 15 redenen waarom Lennart de Mol is

MOLLENJACHT: 15 redenen waarom Lennart de Mol is

Voor hij € 10.000 uit de pot liet verdwijnen, was Lennart al de slechtste verdiener en de grootste verliezer van de groep.

Lennart de Mol
© Play4

Zondag weten we eindelijk wie zijn of haar verbazing bij de eliminatie van Philip vorige week fakete en zélf de Mol is. Dit zijn 15 redenen waarom je je geld op Lennart zou moeten inzetten.

1. Lennart verdient heel weinig geld en doet veel geld verloren gaan.

Toen we na de vijfde aflevering de berekening maakten, was Lennart al de kandidaat die het minste geld opbracht en het meeste geld verloren liet gaan. En dan moest de man nog € 10.000 uit de pot halen! Als je met dat enorme bedrag geen rekening houdt, stak Lennart na de laatste aflevering Sven nét voorbij qua verdiend bedrag, maar € 10.000 valt gewoon niet te negeren. Zelfs als Mol zijnde, moest Lennart na zijn straffe stoot toch een beetje compenseren voor het verloren bedrag. In aflevering 6 en 7 verdient de opvoeder dan ook relatief veel, zeker tegenover eerdere afleveringen. Maar hoe dan ook is en blijft het vooral Lennarts schuld dat de pot lager dan ooit staat. En dat is het enige doel van de Mol. Naast niet ontdekt worden dan, maar hé, ook dat is hem gelukt.

© Play4

2. Op de erg korte afstand die hij nog moet afleggen met zijn wijnglazen, slaagt Lennart erin zo veel te morsen dat beide glazen niet gevuld genoeg zijn om geld te verdienen.

Al vanaf de tweede aflevering laat Lennart op een opvallende manier geld verloren gaan. Hij moet de kortste afstand afleggen met zijn glazen, maar is samen met Dami de enige die met te weinig wijn beneden komt.

© Play4

3. Lennart is de enige van de groep die geen geld verdient tijdens de hypnose- en hondenopdracht.

De eerste opdracht van aflevering 3 is een voordelige voor de groepspot, maar dat is niet aan Lennart te danken. Hij kan zijn plankprestatie niet verbeteren na hypnose (geen € 250) en slaagt er vervolgens niet in om tegen de hypnose te vechten (geen € 250). Dat is nog het opvallendste: eerst gaat Lennart niet genoeg mee in de hypnose, en dan gaat hij er te veel in mee…

© Play4

4. Lennart profileerde zich zes afleveringen lang als groepsspeler tussen de egoïstische spelers, om dan op het juiste moment toe te slaan.

Veel kijkers dachten na aflevering 6 dat Lennart net niet de Mol kon zijn, omdat de saboteur niet zo opvallend veel geld uit de pot zou halen. Maar de opvoeder heeft zijn grootse sabotage mooi voorbereid, waardoor hij er vrij ongeschonden en onverdacht uit komt. Zo zei hij bewust nee tegen pasvragen bij de domino-opdracht. Meer nog, hij overtuigde zijn partner Annelotte om voor geld te gaan. Bij de bomproef zat hij niet op een bomstoel, waardoor hij de keuze voor pasvragen niet moest maken. Tegen aflevering 6 had iedereen van de overblijvende kandidaten ooit voor pasvragen gekozen, behalve Lennart. Zijn ‘Ze kunnen allemaal de boom in!’-attitude is dan ook gerechtvaardigd. Bovendien kwam de schuld vooral bij Philip terecht. Als hij niet in de dossiers had gekeken, had Lennart geen geld uit de pot kunnen halen. Well played, Mol, well played.

© Play4

5. Lennart praat in de eerste aflevering vaak over zijn axolotl, een beestje dat behoort tot de familie van de molsalamanders.

De vraag is dan natuurlijk of Lennart speciaal een nieuw huisdier heeft gekocht om als tip te dienen? Of had hij al een axolotl en vonden de makers het leuk om het beestje te vermelden gezien de mogelijke hint? Of is het gewoon een heel stomme toevalligheid en worden we allemaal een beetje gek?

© Play4

6. Lennart is een voetballer, maar kan geen enkele keer scoren tijdens het bubbelvoetbal, in tegenstelling tot Sven.

Lennart lijkt werkelijk waardeloos in het spel, terwijl Sven maar liefst drie keer scoort. En dat voor iemand die volgens Annelotte elke vrije minuut over voetbal praat. Lennart is niet gebouwd als een rugbyspeler, maar de manier waarop hij telkens omvalt of zelfs ondersteboven terechtkomt wanneer een van de Duitsers hem aanraakt, lijkt ons een sterk staaltje overacting.

© Play4

7. Tijdens de bingewatchproef slaagt het team van Lennart er niet in één tip tot bij Annelotte en Katrien te krijgen.

Toegegeven: hun opdrachten zijn moeilijker dan die van Sven en Philip, maar de Mol zou zich dan bewust bij de moeilijkere opdrachten zetten, omdat die net makkelijker te saboteren zijn.

© Play4

8. Bij de videoclip van Takeo Ishi zet Lennart zich bij de makkelijkst te saboteren opdrachten, het dansje en de stunt.

Voor de Mol is het vooral belangrijk om een sleutelrol te hebben bij die laatste proef, de stunt. Als alle andere delen gelukt zijn, kan de saboteur enkel nog bij de laatste opdracht ervoor zorgen dat er geen verdubbeling van de inzet komt. Het is duidelijk dat Lennart daar de falende factor is.

© Play4

9. Ook bij de vliegproef zit Lennart op de meest cruciale plek, die van piloot.

De Mol wil in de simulator zitten, aangezien dat de enige plek is waar je er makkelijk voor kan zorgen dat er 0 euro in de pot komt. In de hangar is de invloed van één speler veel te klein om echt te kunnen saboteren. Bovendien doen de overblijvende mogelijke Mollen het goed in die hangar. Sven vouwt de beste vliegtuigjes en Annelotte brengt de laatste proef tot een goed einde. En ze laten Philip de landingsinstructies doorgeven aan Lennart en Jasmien, de enige andere taak waarbij je ook makkelijk kan saboteren.

© Play4

10. Lennart is meerdere keren letterlijk ondersteboven van een opdracht. In de eerste seconden van de eerste aflevering is de camera ook even ondersteboven, net op het moment dat de woorden ‘met in hun midden een Mol’ op het scherm verschijnen.

Lennart maakt een theatrale tuimeling tijdens de carpool karaoke, hij wordt letterlijk ondersteboven gekegeld tijdens het bubbelvoetbal en hij hangt ondersteboven tijdens de videoclip.

© Play4
© Play4

11. Lennart vindt tijdens het zoekspel in de eerste aflevering de naam van Dami, die in de tweede aflevering afviel.

Was zij eigenlijk de eerste afvaller, en kreeg de Mol de opdracht haar te redden omdat er al een pijnlijke eliminatie – #neverforgetJens – was geweest in de eerste aflevering?

© Play4

12. Bij de hotelopdracht in de halve finale zegt Lennart onmiddellijk ‘euh’ wanneer hij aan het gebouw bengelt, waardoor de € 1.500 meteen verloren is.

Opvallend maar effectief.

© Play4

13. Tijdens de graffitiopdracht in aflevering 6 heeft Lennart plots rode verf op de achterkant van zijn witte trui. Die verf is net daarvoor én vlak erna niet te zien.

De rode verf lijkt een vraagteken te vormen. Toevallig is een beetje later in een hoek van het scherm een rij letters op te merken. Je ziet duidelijk ‘MHMGEPEA?’ staan op een soort kist. Het zijn de beginletters van de namen van alle vorige Mollen (Magda, Hugo, Marc, Gilles, Eline, Pieter, Elisabet en Alina). Het vraagteken verwijst dan naar de Mol in dit seizoen. Kan het toeval zijn dat Lennart net een vraagteken op zijn rug lijkt te hebben? Wij denken van niet.

© Play4

14. Lennart wordt als nar afgebeeld in het sprookjesboek in aflevering 7.

Een nar is iemand die mensen voor de gek houdt, net als de Mol. Een van de allereerste dingen die we Lennart horen zeggen in aflevering 1, is dat hij ‘graag met mensen hun voeten rammelt’.

© Play4

15. Lennart is de Mol omdat de andere twee het niet zijn.

Als je er vanuit gaat dat Philip slim genoeg was om zich tijdens opdrachten vast te hangen aan zijn verdachte om die goed in het oog te houden, dan zat hij op Sven. De twee deden veel opdrachten samen, terwijl Philip amper met Lennart of Annelotte samenwerkte. Philip zat fout, dus is Sven niet de Mol. Annelotte verdiende simpelweg te veel geld om de saboteur te zijn. Conclusie: Lennart is de Mol.

Lees ook: