Home Lifestyle Laura uit ‘Blind Getrouwd’ schrijft boek over hoe je omgaat met negatieve...

Laura uit ‘Blind Getrouwd’ schrijft boek over hoe je omgaat met negatieve reacties

Ze kreeg zelf de volle lading tijdens haar deelname aan het programma.

blind getrouwd laura
© VTM

Laura deed vorig seizoen mee aan het populaire VTM-programma ‘Blind Getrouwd’. Helaas kreeg ze heel wat negatieve commentaar over zich heen. Om anderen die in hetzelfde schuitje zitten een hart onder de riem te steken, schrijft ze nu een boek over hoe je moet omgaan met dergelijke gemene reacties.

Laura (28) werd in het vorig seizoen van ‘Blind Getrouwd‘ gekoppeld aan Sonny. Ze was een veelbesproken kandidate, maar helaas niet altijd in de goede zin. De interieurarchitecte had het ontzettend moeilijk om zich open te stellen voor haar partner, waardoor ze af en toe een kille indruk gaf. ‘Ik worstel echt met mezelf’, zei ze daar toen over. Hoewel Sonny nog begrip probeerde opbrengen voor haar gevoelens, was dit op sociale media minder het geval. Ze kreeg enorm veel kritiek en zelfs haatreacties. Laura weet als geen ander wat de impact daarvan kan zijn op iemand zijn of haar stemming en zelfbeeld, en is daarom nu volop aan het schrijven aan een boek over hoe je moet omgaan met zulke negatieve reacties.

Lessen geleerd

‘Ik werd in de beelden van onze huwelijksreis neergezet als een trut en daar ben ik op afgerekend’, vertelt Laura in Het Nieuwsblad. ‘Die reacties raakten me in het begin heel hard. Ik werd aangepakt door mensen die me helemaal niet kennen. Ik ben niet de persoon die je zag op televisie, ik ben net een heel positief iemand.’ Gelukkig waren er ook mensen die begrip hadden voor haar situatie en haar positieve reacties stuurden. Die laatsten brachten haar op een idee. ‘Op Instagram kreeg ik ook lieve berichten, waaronder veel van jonge vrouwen die hetzelfde meemaken’, aldus Laura in Het Nieuwsblad. ‘We praatten erover en deelden ervaringen. De lessen die ik daaraan overhield, begon ik ergens in mei neer te schrijven.’

Ze probeert op die manier toch iets positief te halen uit een negatieve situatie. ‘Ik heb het geluk dat ik sterk in mijn schoenen sta en alle haat naast me kon neerleggen. Maar er zijn meisjes en vrouwen met minder chance. Als mijn ervaringen en tips anderen kunnen helpen, waarom zou ik ze dan niet delen? En wie weet leren mensen die onbewust harde taal gebruiken op het internet er ook iets uit.’ Wanneer het boek uitkomt en hoe het zal heten, is voorlopig nog niet bekend.

Lees ook: