Home Lifestyle DOEN: in dit ‘La casa de papel’-stadsspel kruip je zelf in de...

DOEN: in dit ‘La casa de papel’-stadsspel kruip je zelf in de huid van Tokio of Río

La casa de dinero is een combinatie van een escape room en een speurtocht.

© netflix

In afwachting van het vierde seizoen van ‘La casa de papel’ kan je zélf in de huid van Tokio of Río kruipen in een stadsspel gebaseerd op de superpopulaire Netflixserie.

Zodra het derde seizoen van ‘La casa de papel’ op Netflix verscheen, verslonden we de afleveringen in een mum van tijd. We zullen nog een tijdje moeten wachten op het vierde seizoen, maar gelukkig kunnen we in afwachting van de nieuwe avonturen van El Profesor en co zelf in de huid kruipen van onze favoriete Spaanse personages.

Augmented reality doet het net echt lijken

AR City games organiseert in Belgische en Nederlandse steden een stadsspel dat volledig gebaseerd is op de Netflixreeks. In La casa de dinero laten je vrienden en jij je begeleiden door het meesterbrein El Profesor om een overval te plegen op de Koninklijke Munt, zoals de Spaanse bende deed in de eerste twee seizoenen van de serie. Het spel is een combinatie van een escape room en een speurtocht. Je moet verschillende vragen en puzzels die in de stad verstopt zijn goed beantwoorden, en samen een waterdicht plan uitdokteren om in de bank binnen te dringen en het geld te stelen.

Het stadsspel maakt gebruik van augmented reality, waardoor je dankzij virtuele personages en kluizen echt het gevoel krijgt dat je je temidden van de Netflixserie bevindt. In Nederland kan je het stadsspel spelen vanaf twee tot zelfs meer dan 40 personen. In Belgische steden speel je het pas vanaf 20 personen. De prijs varieert tussen 24 en 35 euro per persoon, afhankelijk van het aantal deelnemers en het aantal speluren.

La casa de dinero kan je in elke stad in België en Nederland spelen. Voor meer informatie kan je terecht op de website. Veel plezier en veel succes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: