Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En dan hebben we het niet over de gewone smeerpasta.

KWIJL: deze Nutellapasta scheppen wij maar al te graag op ons bord

Wij bezwijken letterlijk voor elke lekkernij met Nutella, van een Nutellataart tot een pizza bedekt met het bruine goedje. Maar het Italiaanse restaurant Carosello in Australië gaat nog een stapje verder en creëerde spaghettislierten die smaken naar choco. Mmm, kan niet slecht zijn!


Op 25 oktober vieren we Word Pasta Day. Dat is het ideale moment om een lekkere spaghetti op tafel te toveren. Dat dachten ze ook in het Italiaanse restaurant Carosello in Australië. Maar omdat de koks een traditionele spaghetti iets te normaal vonden, creëerden ze een Nutellapasta. Yep, dat is exact wat je ervan verwacht: chocoladepasta met Nutellasaus, frambozen, amandelschilfers, munt en het geheel is afgewerkt met wittechocoladeschilfers. Het water loopt ons al in de mond.

https://www.instagram.com/p/BaGgGhNDFVL/?taken-by=carosello

 

Vanaf 24 oktober tot en met 29 oktober staat deze lekkernij op de Australische menukaart. Heb je even het geld niet om naar de andere kant van de wereld te reizen voor een spaghetti met Nutella? No worries, want wij vonden het recept!

Ga zelf aan de slag


Wil jij je gasten op 25 oktober verwennen met chocoladepasta? Laat je dan inspireren door het volgende recept op Pinterest. Dit heb je nodig: 

  • 2 kopjes zelfrijzende bloem
  • 3/4 kopje gewone bloem (+ bloem voor op je aanrecht)
  • 1/4 kopje ongezoet cacaopoeder
  • 4 eieren
  • snuifje zout
  • olijfolie
  • 1/2 kopje water
  • Nutella
  • vers fruit om het geheel af te werken


 

Zo ga je te werk:

  1. Doe de bloem, cacaopoeder, 4 eierdooiers en het zout in een kom.
  2. Voeg olijfolie en water toe tot het mengsel een deeg vormt.
  3. Als het deeg te droog is, vul je aan met water.
  4. Gooi wat bloem op je aanrecht en kneed het deeg tot het glad is. Dat duurt ongeveer vijf minuten.
  5. Maak van je deeg een bal, rol het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  6. Verdeel het deeg in vier stukken en druk elk deel plat.
  7. Doe het deeg door de pastamachine tot je de gewenste dikte hebt.
  8. Kook het goedje in 8 à 10 minuten gaar.
  9. Steek de Nutella even in de microgolfoven zodat de smeerpasta vloeibaar is.
  10. Giet de saus over je spaghettislierten en werk alles af met je vers fruit.
  11. Smakelijk!


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '