Home Lifestyle Draag je graag kleren van je hubby? Dat is goed voor je...

Draag je graag kleren van je hubby? Dat is goed voor je gezondheid!

Pik die hoodie dus gerust uit zijn kleerkast.

vêtements mec
© shutterstock

Kruip jij het liefst van al in de zetel met de warme, comfy hoodie van je vriend aan? Onderzoek wijst nu uit dat de geur van je partner je rustig maakt.

Nu het koude en regenachtige herfstweer ons land heeft bereikt, halen we de tv-dekentjes boven en brengen we een bezoekje aan de kleerkast van onze hubby. We hebben zelf natuurlijk ook een kast vol mooie, warme truien, maar we verkiezen toch een van zijn exemplaren om in de zetel te hangen.

We voelen ons zo goed in zijn sweater omdat die zalig oversized is én omdat die heerlijk naar hem ruikt. Recent onderzoek toont nu aan dat dat laatste goed is voor onze gezondheid. De University of British Colombia deed de test bij 96 vrouwen.

Bye, angst, stress en eenzaamheid

De vrouwen werden onderverdeeld in drie verschillende groepen: de eerste groep kreeg een T-shirt van hun partner, de tweede groep kreeg er eentje van een vreemde persoon en de derde groep ontving een neutraal exemplaar. Elke vrouw moest het kledingstuk 24 uur lang aanhouden.

De onderzoekers deden vervolgens verschillende testjes, zoals een interview afnemen, om het stressniveau van de proefkonijnen te meten. Uit alles bleek dat de eerste groep, die de geur van hun partner meedroeg, veel relaxter was. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de kledij van je hubby dragen stress, angst en eenzaamheid vermindert.

De volgende keer dat je vriend zeurt dat je weer eens in zijn kleerkast zit, vertel je hem dus dat het volgens de wetenschap een goed idee is.

Lees ook: