Home Lifestyle CADEAUTIP: met deze kit van Hema maak jij vanaf nu je eigen...

CADEAUTIP: met deze kit van Hema maak jij vanaf nu je eigen rode wijn

Lust je geen glaasje rood? No worries, want de set bestaat ook voor witte wijn!

rode wijn maken
© Jeff Siepman via Unsplash / Hema

Move over, Chateau Meiland! Bij Hema verkopen ze een handige DIY-kit waarmee jij makkelijk je eigen rode wijn kan maken. Serveer jij straks aan de feesttafel een glaasje rood van eigen makelij?

Ben jij een fervent rode wijndrinker of ken je iemand die wel een glaasje rode wijn (of twee) lust? Dan is deze DIY-set van Hema echt iets voor jou of je vriendengroepje. Dankzij deze kit kan je namelijk je eigen rode wijn maken.

Wijnen, wijnen

In de set zit alles wat je nodig hebt om zelf een rood wijntje te maken. Zo zitten er werkinstructies bij die je stap voor stap uitleggen wat je moet doen. Ook alle ingrediënten die je nodig hebt, zitten in de doos. Denk maar aan onder andere gist en eikenhout. Het enige waar je zelf nog voor moet zorgen, is suiker en een spatel.

wijn

Vervolgens ben je klaar om aan de slag te gaan. In totaal kan je met de make your own-kit tot vijf liter wijn maken en je hebt er maar tien dagen voor nodig. Omdat vijf liter natuurlijk wat veel is om in een keer op te drinken, krijg je ook nog een bag-in-box waardoor je je brouwsel wat langer in de koelkast kan bewaren.

Je kan de kit kopen via de website van Hema en dit voor 32,50 euro.

Lees ook: