Home Lifestyle Dieren 10 kindvriendelijke hondenrassen die prima met je oogappel omgaan

10 kindvriendelijke hondenrassen die prima met je oogappel omgaan

Wil jij graag een hond in huis halen?

Sabina Fratila via Unsplash
Wil jij graag een hond in huis halen maar weet je niet goed hoe die zal omgaan met jouw kleine oogappel? Onze collega’s bij Libelle Mama maakten een lijstje van 10 kindvriendelijke hondenrassen. Let wel, het zijn allemaal honden die de reputatie hebben om super lief te zijn, maar je moet altijd een oogje in het zeil blijven houden als kinderen en honden samen spelen.
1 / 10
Franse bulldog
Ierse setter
Poedel
Golden retriever
Bichon
Labrador
Cavalier King Charles
Newfoundlander
Engelse bulldog
Bastaard
Franse bulldog
Franse bulldog

Deze kleine, stevige hond is één brok energie. Een Franse bulldog is intelligent, loyaal en geduldig met kinderen. Hij houdt ervan om te ontspannen in de zon na een flinke wandeling en zal rustig met kinderen spelen. Ideaal als je een energieke maar aardige hond in huis wil halen.

Ierse setter
Ierse setter

Deze hond is erg actief maar speels. De Ierse setter heeft minstens twee uur beweging per dag nodig dus kies niet voor dit ras als je geen tijd hebt om met hem te gaan wandelen of op een appartement woont waar hij niet kan rondlopen.

Poedel
Poedel

De poedel wordt vaak gezien als hét hondenras voor oude dametjes maar het is een prima familiehond. Hij is ontzettend slim en uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen die een allergie hebben. Een poedel heeft namelijk geen vacht maar wel haar. Wat ook wil zeggen dat je hem geregeld naar de trimmer moet brengen voor een flinke kapbeurt.

Golden retriever
Golden retriever

De golden retriever is dé familiehond bij uitstek. Hij is het gelukkigst in een grote tuin en wanneer hij wandelingen kan maken.

Bichon
Bichon

De Bichon is van nature zachtaardig en dat maakt hem een trouw ras dat prima omgaat met kinderen.  Een klein wandelingetje per dag en heel veel knuffels volstaan om zijn aandacht te voldoen.

Labrador
Labrador

De labrador leert graag en is dus de perfecte hond voor actieve gezinnen. Hij is trouw, intelligent en vriendelijk maar een grote hond heeft dagelijks zijn portie lichaamsbeweging nodig.

Cavalier King Charles
Cavalier King Charles

Deze kleine hond staat ervoor bekend een gezelschapshondje te zijn. Het is ook om die reden dat ze zo lief en vriendelijk zijn. Een Cavalier King Charles is tevreden met een kleine wandeling en heel veel strelingen.

Newfoundlander
Newfoundlander

Deze hond kan op volwassen leeftijd de grootte van een babyolifant hebben. Maar geen zorgen, het is zo’n lief beestje! Experten zijn het erover eens: de newfoundlander is een moedige en liefhebbende hond. In Canada wordt hij gebruikt om mensen uit het water te redden. De newfoundlander heeft een grote tuin en veel lichaamsbeweging nodig.

Engelse bulldog
Engelse bulldog

De Engelse bulldog is een beetje lui en dat maakt van hem het perfecte ras voor gezinnen met kleine kinderen. Hij kan ook prima aarden in een appartement zolang je elke dag een half uurtje met hem gaat wandelen.

Bastaard
Bastaard

Waarom adopteer je geen hond uit het asiel? Het is een mooie boodschap om aan je kinderen te leren. Ga eens kijken! Het is een fabeltje dat er geen fijne honden in het asiel zouden zitten.

Tips voor honden en kinderen

Wat nu echt ‘kindvriendelijke hondenrassen’ zijn, hangt vooral af van de opvoeding van kind en hond. Leer  kinderen dat ze bij het strelen de regel van 3 moeten hanteren:

  1. Vooraleer de hond te strelen, moet het kind toelatinvragen aan de baas.
  2. Het kind moet toelating vragen aan de hond. Dat wil zeggen dat het kind de hond lokt en wacht tot de hond aangeeft dat hij wil gestreeld worden. Kinderen mogen zelf hun handen niet uitsteken maar moeten wachten tot de hond zelf naar hun handen komt.
  3. Dan kan het kind de hond strelen, maar dit moet op een manier gebeuren die voor de hond niet bedreigend is. Niet op het hoofd of op de rug strelen, maar wel onder de kin of op zijn borst .

Leer kinderen dat ze zich rustig moeten gedragen in de buurt van honden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.