Home celebs Kim Van Oncen beviel tijdens opnames ‘Dertigers’: ‘Maar Saartje is heel aanwezig...

Kim Van Oncen beviel tijdens opnames ‘Dertigers’: ‘Maar Saartje is heel aanwezig in het tweede seizoen’

De actrice kreeg in augustus een dochtertje, maar stond zes weken later alweer op de set.

© Eén

Binnen een dikke twee weken is de gezellige groep vrienden van ‘Dertigers’ terug op ons scherm. Ook Saartje, de wildebras van de hoop, zal te zien zijn in het tweede seizoen, al was dat niet zo vanzelfsprekend. Kim Van Oncen was hoogzwanger én beviel tijdens de opnames. ‘De kijkers zullen denken: die Saartje heeft zich eens goed laten gaan’, lacht de actrice.

In augustus beviel Kim ‘Saartje’ Van Oncen van Stella, haar derde kindje met haar man Niels. Hun zoontje Jack is ondertussen 4 jaar oud, en in 2016 werd hun eerste dochtertje doodgeboren. Van Oncen had er op het moment van de bevalling al enkele maanden opnames voor het tweede seizoen van ‘Dertigers’ opzitten, maar nog niet alle afleveringen waren ingeblikt. Zes weken na haar bevalling stond de actrice al opnieuw op de set.

Saartje beroert de gemoederen

Saartje zit dus wel degelijk in het tweede seizoen, maar Kim moest noodgedwongen een zomerstop inlassen, waardoor ze enkele opnameweken miste. ‘Mijn zwangerschap was niet in het scenario ingeschreven, dus de verhaallijn van Saartje is aangepast’, licht Kim toe. ‘Maar Saartje beroert in dit seizoen zo hard de gemoederen, dat ze eigenlijk altijd heel aanwezig zal zijn.’ Collega Kristof Goffin, die Alex speelt, bevestigt: ‘Ik denk niet dat de kijker er iets van zal merken.’

‘Saartje beroert de gemoederen’: ruiken we daar een flinke portie drama? We weten al dat Saartje naar Londen trekt voor een stage bij een fotograaf, maar over haar situatie met Pieter worden we nog in het ongewisse gelaten. Hebben de twee het samen geprobeerd na de kus in de lift en is het niets geworden? Of gaat Saartje misschien veel te ver in haar feest- en drugsgewoontes en fluiten haar vrienden haar terug? Wat het ook is, Kim en haar collega’s Kristof Goffin (Alex) en Evelien Van Hamme (Tinne) bevestigen overtuigd knikkend dat er in dit seizoen ‘veel meer drama’ zit.

© Eén

Grote truien en handtassen

Eén ding is wel zeker: Saartje is zelf niet zwanger in de serie. Van Oncen vertelt dat ze tijdens de opnames op alle mogelijke manieren haar zwangere buik probeerde verbergen. ‘Met goedgeplaatste handtassen, oversized truien en jassen, door te zitten… En door niet te ademen’, lacht de actrice. ‘Al denk ik niet dat het altijd gelukt is. Ik heb al stukken gezien van het tweede seizoen waarvan ik dacht: als je het weet, dan zie je ’t echt wel. Maar misschien zullen de kijkers gewoon denken: die Saartje heeft zich eens goed laten gaan (lacht).’

Van misselijkheid had de actrice gelukkig geen last meer op de set. ‘In het begin van mijn zwangerschap had ik wel ochtendmisselijkheid, maar dan de hele dag’, vertelt Kim. ‘Maar aangezien ik zwanger was van in december, was dat tegen het begin van de opnames in april gelukkig voorbij. Ik heb wel een keer ziek op de set gestaan, met buikgriep. Na een lange draaidag was ik echt niet goed en ben ik naar de spoed gegaan, waar ze me even aan de baxter hebben gelegd. Maar ik heb op de set wel gewoon doorgedaan! (lacht)

Je ziet Kim, ofwel Saartje, vanaf maandag 6 januari elke weekdag op Eén in het tweede seizoen van ‘Dertigers’.

Lees ook: