Home Lifestyle Film 9 kijktips voor een week vol vrouwelijk geweld

9 kijktips voor een week vol vrouwelijk geweld

Er zit deze week opvallend veel vrouwenpower in ons lijstje.

kijktips week
© NBC/ VIER/ Netflix

Er wachten ons de komende tijd heel wat dates met de tv. Gelukkig is daar deze week weer veel te zien. Onze tv-redactrice lijst de leukste kijktips op, zodat je je bijna niet kán vervelen.

Tiny Pretty Things

‘Tiny Pretty Things’ ligt ergens op de kruising tussen ‘Black Swan’ en ‘Pretty Little Liars’. Het verhaal speelt zich af op een balletschool in New York. Hoofdpersonage Neveah werd aanvankelijk afgewezen door de school, maar mag er uiteindelijk toch gaan dansen nadat een studente een erg verdachte val maakt van vier verdiepingen hoog. Ze komt terecht in een wereld waar vrienden tegelijkertijd vijanden zijn.

Vanaf vandaag op Netflix. 

© Netflix

The Sinner

Mocht je het eerste seizoen van ‘The Sinner’ nog niet bekeken hebben op Netflix, dan kan je het vanaf vanavond volgen op CAZ 2. In de populaire psychologische thriller speelt Jessica Biel een jonge vrouw die een man doodsteekt op het strand, maar zich achteraf niet herinnert waarom ze dat deed. Biel kreeg een Emmy Award voor haar acteerprestatie in de reeks. Op Netflix vind je ook het tweede seizoen, waarin de politie-inspecteur uit de eerste reeks een nieuwe moordzaak onderzoekt.

Vandaag om 20u40 op CAZ 2.

© NBC

The L Word: Generation Q

Misschien herinner je je ‘The L Word’ nog, de reeks over een groep lesbische vriendinnen die anno 2004 best baanbrekend was. Vorig jaar verscheen een vervolg op de serie op de Amerikaanse televisie. In de vernieuwde versie volgen we drie van de gekende vriendinnen uit originele reeks, maar er zijn nieuwe personages toegevoegd om de reeks inclusiever te maken. Verwacht echter geen grote politieke statements of zware maatschappijkritiek, volgens reviews zou de reeks erg soapy en ‘loads of fun’ zijn.

Vanaf vandaag op Streamz. 

© Showtime

Siren

De Belgische Eline Powell werd geboren als Eline Pauwels, maar koos voor de Engelse versie van haar naam om het te maken in het buitenland. En dat doet ze. Na een rolletje in ‘Game of Thrones’ kreeg ze enkele jaren terug de hoofdrol in ‘Siren’, een fantasyreeks die ondertussen drie seizoenen telt. CAZ 2 zendt vanaf donderdag opnieuw het eerste seizoen uit.

Donderdag om 20u35 op CAZ 2. 

© Freeform

Finale ‘De Slimste Mens ter Wereld’

 leading lady van de week is Ella Leyers. Alle ogen zijn donderdagavond gericht op de actrice die het ‘De Slimste Mens’-record verpulverde en topfavoriet is voor de titel. Ella kán bijna niet verliezen, toch? Als ze het dan toch doet, laat Liesbeth Van Impe of Delphine Lecompte dan maar met de hoofdprijs naar huis gaan. Gaan we dat afspreken, Erik?

Donderdag om 21u35 op VIER. 

© VIER

The Fault in Our Stars

In de categorie van de huilfilms is ‘The Fault in Our Stars’ intussen een klassieker. Het liefdesverhaal van de chronisch zieke Hazel en de zelfverzekerde August dat John Green in zijn gelijknamig boek neerschreef, is dan ook hartverscheurend mooi. Shailene Woodley en Ansel Elgort geven perfect gestalte aan de twee personages. Je ziet de tearjerker vanaf vrijdag op Disney+.

Vanaf vrijdag op Disney+.

Home for Christmas – seizoen 2

Scandinavië is vooral gekend om zijn crimireeksen, maar eind vorig jaar scoorde de Noorse feelgoodserie ‘Home for Christmas’ plots wereldwijd op Netflix. De streamingdienst kon niet anders dan een tweede seizoen maken, dat uiteraard weer in de kerstperiode uitkomt. In het tweede seizoen komen we te weten hoe het gesteld is met Johanne én wie er op het einde van seizoen 1 aan de deur stond.

Vanaf vrijdag op Netflix. 

© Netflix

Ma Rainey’s Black Bottom

‘Ma Rainey’s Black Bottom’ is de laatste film waarin de geliefde acteur Chadwick Boseman te zien zal zijn. De opnames werden in het najaar van 2019 afgerond, eind augustus van dit jaar stierf Boseman aan darmkanker. Hij speelt een van de muzikanten van Ma Rainey, een populaire blueszangeres. De hoofdrol is voor Viola Davis, die je kan kennen van ‘How to Get Away with Murder’. De film gaat over de spanningen tussen de zwarte muzikanten van Ma Rainey en de witte producenten tijdens een opnamesessie in een studio in Chicago in 1927.

Vanaf vrijdag op Netflix. 

© Netflix

Safety First: The Movie

Wat denk je, zaterdag naar Tomorrowland? We zouden er veel geld voor geven, maar voorlopig kan het enkel in onze verbeelding óf op ons scherm. Want het is op het zotste festival ter wereld dat de film van ‘Safety First’ zich afspeelt. Ingrid, Dirk, Smos en Luc worden ingehuurd om mee in te staan voor de veiligheid op Tomorrowland en dat leidt tot waanzinnige toestanden. Een tip: blijf vooral kijken tot het einde. Ik vraag me jaren na het zien van de film nog steeds af hoe de makers erin geslaagd zijn die ene scène in te blikken…

Zaterdag om 21u50 op VTM.

© Shelter

Meer kijktips: