Home Lifestyle Film 11 kijktips voor alweer een zalige week zetelhangen

11 kijktips voor alweer een zalige week zetelhangen

Met 3 nieuwe datingprogramma's en 2 nieuwe kerstfilms wordt het een week vol (kerst)kriebels.

Er wachten ons de komende tijd heel wat dates met de tv. Gelukkig is daar deze week weer veel te zien. Onze tv-redactrice lijst de leukste kijktips op, zodat je je bijna niet kán vervelen.

First Dates

‘First Dates’ is een van de feelgoodprogramma’s die ons door de eerste lockdown heeft gesleurd. De Vlaamse versie van het populaire format is vanaf vandaag terug om ook de tweede lockdown op te fleuren. Afgelopen zomer werden een zeventigtal blind dates georganiseerd in het (volledig coronaproof) ‘First Dates’-restaurant in Mechelen. De komende weken krijgen we die op maandag, dinsdag én donderdag te zien. Dinsdag spot je Instagrammer Elodie Gabias in het programma.

Vanavond, dinsdag en donderdag om 21u20 op Eén.

© VRT

Cupido Ofzo

Het wordt een avond vol vlinders, want ook VTM gaat vanavond de romantische tour op. ‘Cupido Ofzo’ is een gloednieuw datingprogramma waarin Karen Damen en Ruth Beeckmans mensen met een beperking of stoornis helpen in hun zoektocht naar liefde met de grote L. Ik zag enkel een mini-fragment uit de eerste aflevering, maar kan je nu al verzekeren: dit wordt vertederend met de grote V.

Vanavond om 20u40 op VTM. 

© DPG Media

Verliefd op Ibiza

We blijven in het thema met de romantische Nederlandse film ‘Verliefd op Ibiza’. Je kent ‘Verliefd op Ibiza’ misschien als de reeks waarin onze Louis Talpe meespeelde, maar nog vóór de serie was er in 2013 de film. Daarin is er aan mannelijk moois evenmin een gebrek. Jim Bakkum en Jan Kooijman zijn van het meest appetijtelijke dat onze noorderburen te bieden hebben. De film – die gezien kan worden als een vervolg op ‘Costa!’ – verdient geen Oscar, maar is wel de perfecte zomerse ontsnapping aan de harde coronawinter waar we middenin zitten.

Dinsdag om 22u25 op VTM 2. 

© Farmhousefilm

Vijf jaar hier

Vijf jaar lang volgde Phara De Aguirre twaalf verhalen van mensen die tijdens de vluchtelingencrisis van 2015 in ons land aankwamen. Vanaf dinsdag doet de journaliste het relaas van die jaren in een vijfdelige reeks waarmee ze hoopt asielzoekers een gezicht te geven.

Dinsdag om 21u20 op Canvas.

© VRT

Ja, Chef!

‘Ja, Chef!’ volgt Thijs, Pajtim, Lode, Martijn en Filip, stuk voor stuk chefs met veel passie en torenhoge ambities. De camera’s leggen een speciaal moment vast. Na de maandenlange lockdown mogen de chefs opnieuw de deuren van hun restaurants openen, wat voor heel wat uitdagingen en stress zorgt. En dan kookt er weleens een potje over…

Dinsdag om 20u35 op VIER.

© VIER

The Christmas Chronicles: Part Two

In het vervolg op ‘The Christmas Chronicles’ is de Kerstman niet meer alleen op de Noordpool. Hij heeft nu een vriendin, en niet zomaar iemand. Kurt Russell krijgt Goldie Hawn aan zijn zijde, de vrouw die in het echte leven al 37 jaar zijn partner is. Het is meer dan dertig jaar geleden dat de twee nog samen op het scherm te zien waren. De andere hoofdrolspelers herken je nog van de eerste film. Kate Pierce is intussen een cynische tiener geworden, maar niet te cynisch om de Kerstman te helpen wanneer hij haar nodig heeft. Haar broer Teddy is er ook weer bij.

Vanaf woensdag op Netflix.

© Netflix

Lang Leve de Liefde NL

In ‘Lang Leve de Liefde’ leven twee singles 24 uur lang samen, waarna ze beslissen of ze blijven of vertrekken. Het programma is erg populair bij onze noorderburen en wordt dat bij ons ongetwijfeld ook. Het is aandoenlijk wanneer het klikt tussen de vrijgezellen, maar even vaak is het geweldig ergerlijk. De makers slagen er namelijk geregeld in om flapdrollen zonder manieren te selecteren voor het programma. En we vinden het allemaal geweldig om ons te ergeren aan mensen op tv, toch? Een van die flapdrollen is de man op de foto hieronder. Wanneer je hem ziet verschijnen zorg je er best voor dat je geen zware voorwerpen in de buurt hebt, want je zal ze naar je toestel willen keilen.

Donderdag om 20u15 op VTM 2. 

© SBS 6

Noelle

Ik ben geen fan van kerstfilms, maar na het zien van de trailer geef zelfs ik deze kerstkomedie van Disney een kans. ‘Pitch Perfect’-actrice Anna Kendrick speelt Noelle Kringle, de dochter van de Kerstman. Haar broer Nick moet heel binnenkort de taken van hun vader overnemen, maar wanneer de voorbereidingen hem te veel worden, verdwijnt hij. Noelle ziet zich genoodzaakt de Noordpool te verlaten om haar broer te gaan zoeken in de echte wereld.

Vanaf vrijdag op Disney+.

© Disney

Beautiful Boy

Na ‘De Helaasheid der Dingen’, ‘Belgica’ en natuurlijk ‘The Broken Circle Breakdown’, ging Felix Van Groeningen de Amerikaanse toer op. In 2018 kwam hij met ‘Beautiful Boy’, met in de hoofdrollen Timothée Chalamet en Steve Carell. De film over een drugsverslaafde jongen en zijn vader wist kijkers over de hele wereld te ontroeren. Zowel Chalamet als Van Groeningen sleepten verschillende nominaties en prijzen in de wacht voor hun werk.

Vrijdag om 21u20 op Canvas. 

© Paramount Pictures

Coyote Ugly

Wilden we 20 jaar geleden niet allemaal de verlegen Violet uit ‘Coyote Ugly’ zijn, met haar mooie stem en haar knappe lover? Meer nog, we willen dat nu nog steeds. Zij mag tenminste op de toog dansen, dat is voor ons al meer dan negen maand geleden…

Zaterdag om 22u25 op VTM 2. 

© Buena Vista Distribution

The Hurt Locker

‘The Hurt Locker’ is een Amerikaanse oorlogsthriller die aanvankelijk zelfs de bioscoop niet haalde en rechtsreeks op dvd uitkwam, totdat award season begon en de film de ene prijs na de andere won. Op 8 maart 2010 ging ‘The Hurt Locker’ met de Oscar voor Beste Film naar huis én versloeg regisseur Kathryn Bigelow haar echtgenoot James Cameron in de categorie Beste Regisseur. Ze werd daarmee de eerste vrouw ooit die won in die categorie. De film gaat over een bommenontmantelingseenheid van het Amerikaanse leger in Irak.

Zondag om 20u35 op ZES. 

© Voltage Pictures

Lees ook: