Home Lifestyle KIJKTIP: het nieuwe programma ‘Kinderwens’ van Leen Dendievel is vanavond te zien...

KIJKTIP: het nieuwe programma ‘Kinderwens’ van Leen Dendievel is vanavond te zien op Eén

'Ik zou een heel goede mama zijn, maar ik wil het niet.'

leen dendievel
© Een

Leen Dendievel stopte vorig jaar met de razend populaire serie ‘Thuis’, maar is vanaf vanavond opnieuw te zien op Eén met haar gloednieuw programma ‘Kinderwens’. Daarin onderzoekt ze waarom sommigen kinderen willen en anderen niet.

We kennen Leen Dendievel (36) natuurlijk allemaal als transgender Kaat Bomans uit de Eén-soap ‘Thuis’. Deze verhaallijn was baanbrekend in Vlaanderen en Leen speelde deze rol dan ook drie jaar lang met veel plezier. Vorig jaar stapte ze uit de serie, maar gelukkig is ze vanaf vanavond 7 april terug te zien op de zender. In haar eigen programma ‘Kinderwens’ probeert ze opnieuw een taboe uit de wereld te helpen, want ze onderzoekt waarom bepaalde mensen doodgraag een kindje willen, terwijl anderen liever zonder door het leven gaan. Die laatsten worden nog altijd vaak scheef bekeken in onze maatschappij en voelen een sociale druk om toch ouder te worden.

‘Ik zie heel graag kinderen’

Leen hoort zelf thuis in die laatste groep. Ze voelt haar biologische klok nog niet tikken, ook al heeft ze een bloeiende carrière en is ze gelukkig met haar man Udo. In ‘Vandaag’ gaf ze al een eerste glimp van het nieuwe programma. ‘Ik zou een heel goede mama zijn’, vertelde Leen aan Danira. ‘Ik ben verantwoordelijk, ik ben efficiënt, ik heb het voor mekaar. Maar ik wil het niet.’ Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze kinderen haat. ‘Ik zie heel graag kinderen. Mijn broers hebben allebei kinderen en ik heb ze graag bij mij, maar ik geef ze graag terug af. En wie weet ben ik volgend jaar toch zwanger, wie weet dat?’

Vertrekkende vanuit haar eigen ervaring deelt Leen doodeerlijk haar eigen gevoelens en praat ze met experten en ervaringsdeskundigen waaraan ze vragen stelt zoals ‘Ben ik egoïstisch omdat ik geen kinderen wil en zal ik er nog spijt van krijgen?’ en ‘Wat krijg je terug van een kind dat het zo hard de moeite waard maakt?’. ‘Kinderwens’ is vanaf vanavond, dinsdag 7 april, om 21u25 te zien op Eén.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.