Home Deco Huisje bouwen of verbouwen? Dit zijn dé keukentrends voor 2020

Huisje bouwen of verbouwen? Dit zijn dé keukentrends voor 2020

Kies jij voor een volledig zwart exemplaar of integreer jij een glazen wand in je keuken?

Trends voor je keuken in 2020
© Ixina / Getty

Ben je volop bezig aan de bouw of verbouwing van je huis, en moet je nog op zoek naar een keuken? Keukenbouwer Ixina doet aan het begin van het jaar met veel plezier de nieuwste keukentrends uit de doeken.

1. Volledig zwarte keuken

Hoewel witte keukens nog steeds gigantisch populair blijven, zijn volledig zwarte keukens dé trend voor 2020. Yep, dit jaar zijn niet alleen je keukenkastjes, maar ook je wasbak, je kraan en je huishoudapparaten, helemaal zwart.

Zwarte keuken

2. Minerale werkbladen

Vind je het moeilijk om een werkblad te kiezen? De trend van het moment is mineraal. Denk daarbij aan een werkblad in kwarts, graniet, keramiek of Dekton® bijvoorbeeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

3. Discreet en minimalistisch

Weg met handgrepen op keukenkastjes. In 2019 werd bij Ixina 35% van de keukens verkocht zonder handgreep. En die trend zet zich dit jaar vrolijk verder. Ook bombastische dampkappen worden weggewerkt in het plafond of geïntegreerd in de kookplaten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

4. Glazen wand

Enter in 2020: halfgesloten keukens met glazen wand. Met of zonder schuifdeur, in de hoogte of op een muurtje, romantisch of industrieel: een glazen wand zorgt voor een gezellige en heldere sfeer in je keuken.

Keuken met glazen wand

Foto’s: Ixina

Lees ook: