Home Deco Kleine keuken? Hier zijn 5 tips om ‘m slim in te delen

Kleine keuken? Hier zijn 5 tips om ‘m slim in te delen

Klein maar fijn.

Tips voor een kleine keuken
© Kvik

Sta jij op het punt om een huis te bouwen of trek je binnenkort in je appartementje dat je nog moet verbouwen en is de keuken aan de kleine kant? Keukenspecialist Kvik geeft tips om van jouw kleine keuken alsnog het kloppend hart van je woonst te maken.

1.   Werkblad en eettafel in één

Heb je geen plaats om ook nog een eettafel in je keuken te integreren? Kies voor een uitschuifbaar blad dat meteen dienst kan doen als extra werkblad, eettafel of een plek waar jij rustig nog even op onze website surft terwijl je lief in de potten roert.

2.   Gezellige zitplaats met verborgen opbergruimte

Toegegeven: de keuken blijft op een of andere manier toch de verzamelplaats om gezellig te kletsen met vrienden en familie bij een goed glas wijn. Kies dus voor een zitplaats met verborgen opbergruimte, bijvoorbeeld een bank met eronder kastruimte. Win-win!

3.   XXL voor XXS

Denk jij dat XXL-kasten alleen voor XXL-keukens gemaakt zijn? Think again! In een XXL-kast passen net zoveel spullen als in een gewone keukenkast én een wandkast samen. Meer nog: zo’n kast heeft 20% meer werkbladruimte, en dus 20% meer plek om spulletjes neer te zetten.

4.   Push open

Vergeet handgrepen en opteer in een kleine keuken voor kasten met een push open‘-systeem of kies voor verzonken handgrepen. Ze ogen veel strakker en geven meteen wat rust aan je ruimte.

5.   Goede verlichting

De juiste verlichting is key. Vooral in een keuken die wat klein uitvalt, kunnen de juiste lampen extra dimensie én karakter geven. Kies je voor verlichting in laden en kasten, dan kan je keuken groter, luxueuzer en uitnodigend aanvoelen.

Lees ook: