Home Deco 5 tips van een interieurdesigner om meer uit je interieur te halen

5 tips van een interieurdesigner om meer uit je interieur te halen

Onthouden en toepassen.

Tips voor je interieur
© Anna Sullivan via Unsplash

Niets zo leuk als je interieur zo nu en dan eens grondig omgooien. Heb je geen idee hoe je er best aan begint? Hier zijn 5 tips van een interieurdesigner om je interieur in no time naar een hoger niveau te tillen.

1. More is more

Tenzij je voor een minimalistisch interieur gaat, geldt het mantra ‘more is more‘. Anders geef je al snel het gevoel alsof je iets vergeten bent af te maken. Heb je bijvoorbeeld een robuuste keuken, kies dan ook voor indrukwekkende verlichting zodat je plafond er niet snel saai uit gaat zien.

2. Richt je huis in naar hoe je écht leeft

Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen in mooie stoffen en opvallende accessoires, maar het is belangrijk om echt te overwegen hoe je een ruimte wil gebruiken.

3. Zorg voor een goed netwerk

Zorg ervoor dat je een goed netwerk van betrouwbare en getalenteerde vaklui en handelaars hebt. Zorg dat jullie relatie gebaseerd is op vertrouwen en tijd. Ja, die kosten je misschien net ietsje meer, maar op lange termijn bespaart hun vakmanschap en expertise je wellicht een paar honderd euro.

4. Geef dat waarvan je houdt een prominent plaatsje in je interieur

Trek het je niet aan dat dat ene fotokadertje nu net niet in je interieur past. Je wil toch omringd worden door de items die je een goed gevoel geven? Geef je favoriete stukken een nieuwe rol of groepeer collecties op vorm of kleur om alsnog een samenhangend geheel te creëren.

5. Kies voor gelijkaardige kleuren om rust te creëren

Als je op zoek bent naar rust in je ruimte, kies dan voor monochromatische tinten of vergelijkbare kleurschakeringen. Om het interessant te houden, kan je met verschillende texturen experimenteren.

Lees ook: