Home Lifestyle Film Kadèr ‘Birgit’ Gürbüz twijfelde om mee te spelen in de ‘W817’-film: ‘Ik...

Kadèr ‘Birgit’ Gürbüz twijfelde om mee te spelen in de ‘W817’-film: ‘Ik dacht dat ik te oud was’

'Als iets heel mooi is geweest, heb ik soms de neiging om het niet nog eens te doen.'

W817
© Eén

We kregen eerder deze week het fantastische nieuws dat er een film komt van de iconische Ketnetserie ‘W817’. De originele cast is opnieuw van de partij, al was niet iedereen onmiddellijk overtuigd om mee te doen. Kadèr Gürbüz, die Birgit speelde, had haar twijfels.

Het begint er stilaan op te lijken dat werkelijk alles van vroeger terugkomt. Naast talloze modetrends uit de jaren 90, worden nostalgische televisieseries ook nieuw leven ingeblazen. Niet enkel internationale toppers zoals ‘Friends’ krijgen een vervolg, ook lokale pareltjes worden van onder het stof gehaald. Denk maar aan ‘Dag Sinterklaas’ en meer recent: ‘W817’. Woensdag kregen we namelijk te horen dat er na vijf seizoenen én zo’n twintig jaar na de laatste aflevering een film komt van deze legendarische tienerreeks! De enige voorwaarde is dat er eerst 50.000 tickets verkocht moeten worden, maar we hebben zo’n vermoeden dat dit geen enkel probleem zal zijn.

‘Ik vond het wel eng’

Het scenario van ‘8eraf!’ is al volledig af en de originele cast doet opnieuw mee. Al was niet iedereen zo happig om direct mee te stappen in dit verhaal. Kadèr Gürbüz, Birgit in de serie, had toch haar twijfels vertelde ze gisteren tegen Danira in de talkshow ‘Vandaag’ op Eén. ‘Ik moest er eerlijk gezegd toch even over nadenken’, aldus Kadèr. ‘Voor mij is dat al zó lang geleden en toen ze er de eerste keer mee afkwamen, dacht ik: “Ben ik daar niet te oud voor?” Ik vond het wel eng. Maar toen de scenaristen met een bepaald verhaal kwamen, dan geloofde ik het en was ik direct mee.’

Enorme indruk nagelaten

‘Ik vond het vijf fantastische seizoenen. Het heeft een enorme indruk nagelaten op mijn leven en ik zou dit nooit willen missen’, gaat Kadèr verder. ‘Vandaar ook die twijfels rond een film. Het was voor mij een afgesloten hoofdstuk dat ik mooi had kunnen afronden. En als iets heel mooi is geweest, heb ik soms de neiging om het niet nog eens te doen omdat ik dan bang ben dat het misschien niet even goed of leuk zal zijn.’

Wij zijn er alvast van overtuigd dat de film geweldig zal zijn en we kunnen nu al niet meer wachten! ‘8eraf!’ speelt tussen 2 en 11 oktober in Kinepolis. Tickets kan je nog altijd hier bestellen voor 15 euro.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.