Home Lifestyle HANDIG: deze kaart gaat voor jou op zoek naar skioorden waar je...

HANDIG: deze kaart gaat voor jou op zoek naar skioorden waar je het meeste kans hebt op sneeuw

De grootste angst van elke skiër en snowboarder? Te weinig sneeuw...

© Be Snow Sure & Getty

Fervente skiërs en snowboarders durven tijdens de winter weleens te vloeken. Niet omdat ze voor de zoveelste keer de grond kussen, wel omdat ze geen weerman of -vrouw geworden zijn. Er is namelijk niets zo hatelijk als een skipiste waar te weinig sneeuw ligt. Gelukkig brengt de kaart Be Snow Sure daar nu verandering in.

Het is altijd een beetje gokken waar en wanneer je het best op de latten of je board kan gaan staan. We kunnen het weer helaas niet beïnvloeden en moeten ons als het echt tegenzit gelukkig stellen met sneeuwkanonnen. Om voortaan voor zo goed als zeker te zijn van een dikke laag sneeuw op je skibestemming, kan je de online kaart Be Snow Sure raadplegen.

La Rosière

De kaart vertelt je waar en wanneer je het meeste kans hebt op sneeuw. Het enige wat je moet doen? Invullen wanneer je wil vertrekken en op welk continent je het liefst zou vertoeven. De kaart somt dan op basis van je vereisten de top 10 ski resorts op. Bij die locaties staat steeds te lezen hoeveel keer per dag of week er verse sneeuw valt, hoeveel centimeter sneeuw er in het verleden gemiddeld lag en hoeveel centimeter sneeuw er tijdens jouw verblijf voorspeld wordt. Zo willen de makers van de website de kans op onzekerheid of teleurstelling verkleinen.

Uit de voorspellingen van de kaart kunnen we afleiden dat we dit jaar tijdens de winter de meeste sneeuw in La Rosière in Frankrijk mogen verwachten. Daar wordt voorlopig  1 à 2 keer sneeuw per dag verwacht. Wie Europa liever verlaat, kan naar Mount Baker in Washington trekken. Daar wordt deze winter ook een buitengewoon dikke laag sneeuw verwacht. Inpakken en wegwezen!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.