https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Jesse ‘Jackson Avery’ Williams verlaat na 12 seizoenen ‘Grey’s Anatomy’

Jesse ‘Jackson Avery’ Williams verlaat na 12 seizoenen ‘Grey’s Anatomy’

Een vertrek dat heel veel fans zullen betreuren.

jesse williams grey's anatomy
© ABC

Terwijl wij vorige week nog afscheid moesten nemen van Andrew DeLuca in ‘Grey’s Anatomy’, zit Amerika met zo’n zes afleveringen voor op ons. Dat zorgt ervoor dat we nu al weten dat er nog iemand de serie verlaat en dat na twaalf (!) seizoenen. En het is een vertrek dat heel veel fans zonder twijfel zullen betreuren.

De afgelopen jaren hebben we al van heel wat van onze favoriete ‘Grey’s Anatomy’-personages afscheid moeten nemen. Of het nu door een triestige dood was, denk maar aan George O’Malley, Derek Shepherd, Mark Sloan, Andrew DeLuca… Of omdat ze Seattle hebben verlaten, denk maar aan Cristina Yang, Alex Karev, Izzie Stevens… Aan dat laatste lijstje moeten we nu helaas nog een personage toevoegen, want ook Jackson Avery heeft een verhuis gepland.

Boston

Uit de aflevering ‘Look Up Child‘, die gisteren uitgezonden werd in de Verenigde Staten, bleek dat Jesse Williams‘ personage samen met April Kepner (Sarah Drew) en hun dochter Harriet verhuist naar Boston. Wanneer hij het nieuws aan zijn moeder Catherine Fox vertelt, merkt Jackson op hoeveel mensen van kleur ze al verloren zijn in Grey Sloan Memorial Hospital in Seattle sinds de pandemie is begonnen. En daar heeft hij genoeg van. ‘Het systeem blijft ons verkleinen en uitwissen. Ze laten mensen letterlijk sterven op straat en wij kunnen er iets aan doen.’ Dus Jackson verhuist naar Boston om de stichting over te nemen en zo meer te doen voor mensen van kleur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Aan nieuwssite Deadline vertelde Jesse Williams het volgende over zijn vertrek: ‘Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor de grenzeloze kansen die ik heb gekregen van Shonda, het netwerk, de studio, mijn medecastleden, onze ongelooflijke crew, Krista, Ellen en Debbie. Als een acteur, regisseur en persoon heb ik obsceen veel geluk gehad om van zovelen te leren en ik bedank onze prachtige fans, die zoveel energie en appreciatie in onze gedeelde werelden brengen. De ervaring en het uithoudingsvermogen die zijn voortgekomen uit het creëren van bijna 300 uur toonaangevende wereldwijde televisie, is een geschenk dat ik altijd bij me zal dragen. Ik ben enorm trots op ons werk, onze impact en dat ik kan verdergaan met zoveel tools, kansen, bondgenoten en dierbare vrienden.’

Jesse Williams zal voor de laatste keer te zien zijn in aflevering vijftien, ‘Tradition‘, die over twee weken uitgezonden wordt in Amerika.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wanneer we de bewuste aflevering in ons land zullen kunnen bekijken, is nog niet bekend. Momenteel zitten we op Play 5 aan aflevering acht van het zeventiende seizoen en de programmatie stopt bij aflevering tien. Vermoedelijk wordt er dus na die episode weer een pauze ingelast. Wie Jackson Avery te veel gaat missen, kan altijd alle voorgaande seizoenen herbekijken op Disney+.

Lees ook: